23.8 C
Athens

ΠΑΟΚ – Μπεϊτάρ 0-0: Τα έκανε μούσκεμα και τώρα… τρέχει

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει γκολ στο φουριόζικο ξεκίνημά του (έχασε και πέναλτι με τον Σβαμπ στο 12'), η Μπεϊτάρ ισορρόπησε το ματς και πλέον η ομάδα του Λουτσέσκου έχει μπροστά της μια δύσκολη ρεβάνς στο Ισραήλ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε μπροστά του αρκετά από τα προβλήματα που συνάντησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του. Έλλειψη καθαρού μυαλού, πρόβλημα στο γκολ και απουσία μεγάλων ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έμεινε στο 0-0 στην Τούμπα απέναντι στην Μπεϊτάρ και έκανε τη ζωή του δύσκολη για τον επαναληπτικό στην καυτή έδρα των Ισραηλινών που θα έχουν διαθέσιμο και τον βασικό τους επιθετικό (Φράιντεϊ) στην Ιερουσαλήμ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ένα εξαιρετικό πρώτο διάστημα στην αναμέτρηση και ο Ρουμάνος είδε τα νέα πρόσωπα και δη τον κορυφαίο Μπάμπα Ράχμαν να βοηθούν πάρα πολύ στην ανάπτυξη. Ωστόσο, ένα χαμένο πέναλτι στο 12ο λεπτό ουσιαστικά καταλήγει να αποτελεί τη στιγμή του αγώνα.

Ο Γκοτλίεμπ βρήκε τον Ζίβκοβιτς με απλωμένο χέρι στο πρόσωπο και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση με τον Σβαμπ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Αυστριακός μέσος όμως δεν έπιασε καλά το πλασέ και ο Σίλβα μάζεψε την μπάλα με το 0-0 να παραμένει.

Οι γηπεδούχοι και με τη βοήθεια του κόσμου τους δεν έχασαν την πίστη τους και με πίεση ψηλά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Ισραηλινούς που παρουσίασαν τρικυμία στην άμυνά τους.

Το πρώτο ημίωρο ήταν υποδειγματικό – παρά το χαμένο πέναλτι – με τους Εκόνγκ και Κωνσταντέλια να χάνουν τις ευκαιρίες τους. Από εκεί και έπειτα όμως οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν κάποια μέτρα και στο 30′ ο Νικολαέσκου έχασε σημαντική ευκαιρία με προβολή με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία που καταγράφηκε για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος με τον ΠΑΟΚ να κλειδώνει αμυντικά τους παίκτες της Μπεϊτάρ και να δημιουργεί επικίνδυνες στιγμές.

Σταδιακά όμως η… ορμή του Δικέφαλου του Βορρά δεν ήταν ανάλογη στο δεύτερο μέρος. Τα σουτ ήταν απελπιστικά άστοχα ενώ άρχισε να φαίνεται και η κούραση.

Η Μπεϊτάρ έσφιξε στον άξονα και έστειλε τους Ασπρόμαυρους στα άκρα, εκεί όπου οι σέντρες διαδέχονταν ανεπιτυχώς η μία την άλλη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με σουτ του Νικολαέσκου στο δεύτερο μέρος αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε και το 0-0 παρέμεινε χωρίς να αλλάξει κάτι αφού και ο Σαμάτα δεν πρόλαβε να δείξει πράγματα στο ντεμπούτο του στην Τούμπα.

Ο… ύπουλος επαναληπτικός γίνεται βουνό για τον ΠΑΟΚ που θα κυνηγήσει νίκη στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να συνεχίσει στον 3ο προκριματικό του Conference (περιμένει εκεί η Χάιντουκ Σπλιτ) διαφορετικά θα βιώσει ό,τι και πέρσι απέναντι στη Λέφσκι και η σεζόν θα ξεκινήσει με τον πιο δραματικό τρόπο.

ΠΑΟΚ – ΜΠΕΪΤΑΡ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 0-0

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Μπαλάκιν (ΟΥΚ)

Κίτρινες: Μπάμπα Ράχμαν, Τάισον / Γκοτλίεμπ, Μπίτον, Σίλβα, Μίτσα, Αζάρια

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα Ράχμαν, Σβαμπ, Τσιγγάρας (71′ Φιλίπε Σοάρες), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς (86′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (64′ Νάρεϊ), Μπράντον (71′ Σαμάτα)

ΜΠΕΪΤΑΡ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Αμπουκασίς): Σίλβα, Μπίτον, Ντγκάνι, Γκοτλίεμπ (60′ Κουρσιά), Κρίαφ, Μοράζοφ, Αζάρια, Ασκενάζι, Τόμας (87′ Γιόνα), Σούα (72′ Μίτσα), Νικολαέσκου.

Επαναληπτικός: Πέμπτη 5 Αυγούστου (20:30) στην Ιερουσαλήμ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς