16.1 C
Athens

Πέθανε ο Γιώργος Αντωνακάκης, «ψυχή» του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ

Ο Γιώργος Αντωνακάκης πέθανε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου και βύθισε στο πένθος το χώρο του θεάτρου αλλά και της δημοσιογραφίας, καθώς υπήρξε «ψυχή» του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Αποτελώντας έναν από τους οργανωτές της σχολής, ο Γιώργος Αντωνακάκης ήταν εδώ και δεκαετίες διευθυντής του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ενώ ασχολήθηκε και με τα κοινά, όντας δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στην Καλλιθέα για πάνω από 30 χρόνια.

Ο Γιώργος Αντωνακάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και φοίτησε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Πήρε μέρος στο σπουδαστικό κίνημα και ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Χορού, Θεάτρου, Κινηματογράφου. Ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και έπειτα ως σκηνοθέτης σε παραστάσεις, που «ανέβηκαν» σε θέατρα όπως το «REX», το «METROPOLITAN» και το «Αθηναϊκό Κηποθέατρο».

Πήρε μέρος στην επανίδρυση και επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας και διατέλεσε αντιδήμαρχος πολιτισμού στον Δήμο Καλλιθέας για οκτώ έτη. Στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό 93,1 για τρία χρόνια, ενώ είχε πολλές συνεργασίες με συλλόγους και πολιτιστικούς φορείς και ήταν συνιδρυτής της θεατρικής σκηνής «Αλέκα Παΐζη».

Ο διευθυντής του ΑΘΛΟΥ, Γιώργος Χαλάς και όλοι οι συντελεστές του σάιτ εκφράζουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς