17.2 C
Athens

Προχωρά για να κλείσει Κένεντι ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι προχωρούν την περίπτωση του 27χρονου Κένεντι για τη θέση του εξτρέμ, με τον Βραζιλιάνο να έχει πραγματοποιήσει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη Γρανάδα

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αμέσως μετά τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Ρέιντζερς στη Γλασκώβη προανήγγειλε νέες αφίξεις στο ρόστερ. Όλα δείχνουν πως και η επόμενη θα είναι ένας γνώριμος του Ισπανού προπονητή από την κοινή τους θητεία στη Γρανάδα.

Πρόκειται για τον Κένεντι, τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό που αποτέλεσε ποδοσφαιριστή της Τσέλσι για αρκετά χρόνια, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στη Βαγιαδολίδ.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος εξτρέμ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Φλουμινένσε και το 2015 μετακόμισε στην Τσέλσι αντί 8.000.000 ευρώ.

Με τους Λονδρέζους πραγματοποίησε συνολικά 30 συμμετοχές με τρία γκολ και τέσσερις ασίστ ενώ ως το περασμένο καλοκαίρι που παραχωρήθηκε στη Βαγιαδολίδ (13 συμ./ 1 ασίστ), είχε παραχωρηθεί ουκ ολίγες φορές δανεικός.

Γουότφορντ, Νιούκαστλ, Χετάφε και Γρανάδα ήταν οι ομάδες που είχε αγωνιστεί ως δανεικός από την Τσέλσι ο Κένεντι που πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στους Ανδαλουσιάνους (2020/21).

Τότε είχε παίξει όλη την πλευρά ως αριστερός χαφ σε 3-5-2, αλλά και ως εξτρέμ σε διάταξη με τέσσερις στην άμυνα. Μέτρησε 44 συμμετοχές με 8 γκολ και 6 ασίστ σε μια φανταστική χρονιά για τη Γρανάδα.

Ο υποβιβασμός της Βαγιαδολίδ τον έφερε στην πόρτα της εξόδου, με τον Ολυμπιακό να προχωρά την (εφικτή) περίπτωσή του για να τον κλείσει και να τον φέρει άμεσα στην Ελλάδα ώστε να αποτελέσει την τέταρτη μεταγραφή του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς