17.3 C
Athens

Ο Νταβίντ Σίλβα ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη

Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ένας παίκτης που έγραψε ιστορία στα ισπανικά και αγγλικά γήπεδα, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε προγραμματίσει ο ίδιος.

Μιλάμε για τον Νταβίντ Σίλβα. Ο 37χρονος μεσοεπιθετικός είχε συμφωνήσει με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για να παραμείνει ακόμα έναν χρόνο και να παίξει ποδόσφαιρο, ενισχύοντας τους Βάσκους και στο Champions League, ωστόσο πριν από μια εβδομάδα υπέστη ρήξη χιαστού και θα έχανε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Έπειτα από μερικές μέρες σκέψης, ο Ισπανός ανακοίνωσε πως σταματά το ποδόσφαιρο, αυτό στο οποίο αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του.

Ο Σίλβα ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τη Βαλένθια και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα έπειτα από διαδοχικούς δανεισμούς σε Έιμπαρ και Θέλτα. Το 2010 πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι και σε μια δεκαετία κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 3 Super Cup και 5 Λιγκ Καπ Αγγλίας ενώ μετά την αποχώρησή του υπέγραψε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας πανηγύρισε δύο Euro (2008, 2012) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2010), με τον ίδιο να μετρά 125 συμμετοχές με 35 γκολ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς