17.7 C
Athens

Επίσημο: Η Μπέτις πήρε Ριάντ και Κογιάδο από την Μπαρτσελόνα

Ο Σαντί Ριάντ είναι το έκτο κατά σειρά φετινό μεταγραφικό απόκτημα της Μπέτις. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα και στη συμφωνία συμπεριλήφθηκε οψιόν αγοράς ως το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Μαροκινός ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών στο φετινό Κόπα Άφρικα U23 με την εθνική ομάδα της χώρας του ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μαγιόρκα πριν βρεθεί στην Μπαρτσελόνα. Μεσούσης της περασμένης σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σαμπαντέλ.

Αμέσως μετά τον Ριάντ, οι Ανδαλουσιάνοι ανακοίνωσαν και τον Άλεξ Κογιάδο που υπέγραψε ως το 2029 όντας ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, η οποία διατήρησε ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης.

Το όνομα του Ισπανού επιτελικού μέσου ακούστηκε και το περασμένο καλοκαίρι έντονα για τον Ολυμπιακό αλλά και φέτος για ελληνικές ομάδες.

Ο 24χρονος κατέγραψε στην ουραγό του ισπανικού πρωταθλήματος, Έλτσε, συνολικά 720′ συμμετοχής με 15 συμμετοχές και απολογισμό ενός γκολ και μιας ασίστ. Ταλαιπωρήθηκε κι από έναν τραυματισμό και έχασε 11 παιχνίδια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς