22.8 C
Athens

Ρέιντζερς – Ολυμπιακός 1-3: Κιμπάρης Θρύλος πάτησε τους Σκωτσέζους!

Με τον Καρβάλιο να σημειώνει δύο γκολ και μια εξαιρετική εμφάνιση σε όλους τους τομείς για τα δεδομένα της εποχής, ο Ολυμπιακός έκανε άνω-κάτω τη Ρέιντζερς και πήρε άριστα στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας του

Το σπουδαίο και ιστορικό φιλικό του Ολυμπιακού στη Γλασκώβη κόντρα στη Ρέιντζερς ήταν αναμφίβολα το μεγαλύτερο κρας τεστ των Ερυθρόλευκων για τα επίσημα παιχνίδια.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρότι δεν είχε στη διάθεσή του τον ανέτοιμο Χουάνγκ, τον άρτι αφιχθέντα Φρέιρε αλλά και τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και επιστρέφει Ελλάδα) είδε την ομάδα του να παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο και να παίρνει μια σπουδαία νίκη με 1-3 στο Άιμπροξ προκαλώντας τα νεύρα των παικτών αλλά και των οπαδών των Σκωτσέζων.

Η πιο έτοιμη ομάδα του Μάικλ Μπιλ έδειξε επιθετικά τα… ατού της αλλά στον βαθμό που της το επέτρεψε ο Θρύλος. Το πρώτο μέρος είχε ένταση και σκληράδα αλλά και πρωταγωνιστή τον Πασχαλάκη που με εντυπωσιακές επεμβάσεις αρνήθηκε το γκολ στα μακρινά αλλά εξαιρετικά σουτ του Ράσκιν (4′) και του Λάμερς (25′).

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλά οργανωμένοι πίσω από την μπάλα και ο Κίνι στα αριστερά ανταποκρίθηκε μια χαρά, με τους Σκωτσέζους αναγκαστικά να στρέφονται στην άλλη πλευρά. Ο άξονας ήταν συμπαγής για τον Ολυμπιακό που είδε τον Μαντί Καμαρά να κουμπώνει δίπλα στον Ιμπόρα και να μην αφήνει τους γηπεδούχους να παίξουν κάθετα. Η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν όλο και καλύτερη για τους Πειραιώτες που στο 44ο λεπτό δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στην αντίπαλη περιοχή και προηγήθηκαν.

Ο Κίνι από τα αριστερά βρήκε τον Ελ Αραμπί, εκείνος στην περιοχή έπαιξε με πλάτη και έβγαλε προς τα έξω για τον Ισπανό που δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα βρήκε και πήρε ύψος, με τον Φορτούνη να εξαπολύει το δυνατό σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ΜακΚρόρι για το 0-1.

Η Ρέιντζερς βρήκε την ισοφάριση μόλις 6′ μετά τη σέντρα του δευτέρου μέρους. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους μετά την κακή εκτίμηση του Ντόη, ο Σίμα από τα αριστερά άνοιξε για τον Λάμερς κι εκείνος πέρασε κάθετα στον Κάντγουελ που έπεσε στην περιοχή μετά την ελαφρά επαφή του Πασχαλάκη χαμηλά στο πόδι.

Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των Ερυθρόλευκων και ο Ταβερνίερ με άψογη εκτέλεση έκανε το 1-1.

Η χαρά της όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Ολυμπιακός διάβαζε καλά τα κενά της αντίπαλης άμυνας ενώ έστελνε διαρκώς το παιχνίδι στα άκρα. Πρώτα στο 56′ ο Μαντί Καμαρά με βαθιά μπαλιά άλλαξε το παιχνίδι στα δεξιά για τον Μασούρα που γέμισε με το κεφάλι για τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός με διπλή προσπάθεια από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά το έκανε ο Καρβάλιο που ακολουθούσε τη φάση για το 1-2.

Ο Πορτογάλος ήταν σε καταπληκτική βραδιά και το απέδειξε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 70′. Ο Ροντινέι πίεσε και έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά κι έκανε το γύρισμα στο ύψος της μεγάλης περιοχής για να πλασάρει εύστοχα ο Καρβάλιο για το 1-3.

Οι παίκτες του Μάικλ Μπιλ δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις μόνο με σουτ στα οποία είχε απάντηση ο Πασχαλάκης (Σίμα στο 61′, Λάμερς στο 67′, Ματοντό στο 78′ και στο 80′), με τον Ολυμπιακό να έχει τις πιο καθαρές ευκαιρίες και να βλέπει τον Καρβάλιο να κάνει απίθανη εμφάνιση, ως συνέχεια της εικόνας που είχε στα φιλικά προετοιμασίας στην Αυστρία.

Εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή και ο Ιμπόρα που έπαιζε με τη μία την μπάλα και έβγαλε και τα 90′ αποδίδοντας πολύ καλά στο χορτάρι και κατευθύνοντας τους συμπαίκτες του.

Οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους το φιλικό με τη Νόριτς το Σάββατο και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να κάνουν έναν νέο απολογισμό των πεπραγμένων επί βρετανικού εδάφους.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Μάικλ Μπιλ): ΜακΚρόρι (45′ ΜακΛάφλιν), Ταβερνίερ, Σούταρ, Ντέιβις (45′ Ιφέκο), Μπάρισιτς (62′ Ρίντβαν), Ράσκιν (74′ Χάτζι), Ντόουελ (62′ Λάντστραμ), Κάντγουελ (81′ Ράις), Λάμερς (81′ Λάβλεϊς), Ντέσερς (62′ Σακάλα), Σιμά (74′ Ματοντό)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι (65′ Ραμόν), Ντόη (89′ Μπα), Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (65′ Μπουχαλάκης), Καρβάλιο (81′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (65′ Μπιέλ), Μασούρας (81′ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί (65′ Βρουσάι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς