23.1 C
Athens

Σε πύρινο κλοιό Λαμία και Βόλος: Εκκενώνονται διαρκώς περιοχές

Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης: Καίγονται σπίτια στη Λαμία, εκκενώθηκε το βόρειο τμήμα της πόλης - Σε κατάσταση συναγερμού και η Μαγνησία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Λαμία το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς πέρασε τον δρόμο Λαμίας – Δομοκού και κατευθύνεται προς τη συνοικία της Νέας Μαγνησίας.

Με δύο μηνύματα από το 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της βόρειας πλευράς της Λαμίας να εκκενώσουν την περιοχή. Την ίδια στιγμή περιπολικά της αστυνομίας και αυτοκίνητα του δήμου ειδοποιούν τους κατοίκους της Νέας Μαγνησίας που τα σπίτια τους είναι κοντά στην αγροτική περιοχή να τα εκκενώσουν και να απομακρυνθούν. Ήδη έχουν εκκενωθεί έξι αγροικίες με οικόσιτα ζώα, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας κι ένα ελικόπτερο Έρικσον. Στην κατάσβεση μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και μία ομάδα εφέδρων καταδρομέων.

Μάχες με τις φλόγες στη Μαγνησία – Εκκενώνεται το Σέσκλο

Την εκκένωση του Σέσκλου Βόλου για προληπτικούς λόγους αποφάσισε η πυροσβεστική, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η εκκένωση αποφασίστηκε καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν την πυρκαγιά προς τα ανατολικά και κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Τα υψηλότερα επίπεδα καμένων εκτάσεων των τελευταίων 13 ετών στην Ελλάδα, καταγράφηκαν στα τέλη του Ιουλίου.

Στο Σέσκλο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, ώστε αυτή να μην επεκταθεί προς το Σέσκλο και το Διμήνι, που είναι προάστιο του Βόλου και προς τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ήδη εκκενώθηκαν, προληπτικά, τα πρώτα σπίτια στις παρυφές και περιμετρικά του Βελεστίνου και οι κάτοικοι οδηγούνται προς το κέντρο της πόλης. Εκκενώνονται επίσης οι περιοχές Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενώσουν τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βόλο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου εκκενώστε τώρα προς Βόλο. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς