21.9 C
Athens

Λουτσέσκου: Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν απο μέρα σε μέρα, είμαστε έτοιμοι για την Μπεϊτάρ

Ο Ρουμάνος τεχνικός ευχήθηκε και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες να... φτάσουν τον ΠΑΟΚ και την ευρωπαϊκή του πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Conference το 2021, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στην ομάδα

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ με φόντο την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Conference League.

Οι Ασπρόμαυροι υποδέχομαι το βράδυ της Πέμπτης (27/7, 20:30) τους Ισραηλινούς, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μιλάει στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης τόσο για την προετοιμασίας της ομάδας του όλο αυτό το διάστημα όσο και για την ετοιμότητα των παικτών του και την εκτίμησή του για την ετοιμότητα του ΠΑΟΚ σε αυτό το πρώιμο σημείο της σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την κατάσταση που είναι ο ΠΑΟΚ: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήμασταν σε μια περίοδο όπου όλοι δούλεψαν καλά. Έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετική η πίεση στα επίσημα παιχνίδια και δεν ξέρουμε την χημεία που θα έχουν οι ομάδες σε αυτή την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών αυτό το διάστημα που δουλέψαμε ήταν σε πολύ καλά επίπεδα”.

Για το εάν θεωρεί πως το περσινό πάθημα έγινε μάθημα: “Αν μιλήσουμε αναφορικά με την ομάδα, δεν ξέρω. Υπάρχουν παίκτες που είχαν έρθει πριν λίγες μέρες εκείνη την περίοδο, οπότε δεν ξέρω αν έχει μείνει σε πολλούς αυτό που έγινε πέρσι. Στην στρατηγική δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, διότι πάνω κάτω ήμασταν στα ίδια επίπεδα πνευματικά. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτή την περίοδο είναι ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν περισσότερη χημεία μεταξύ τους, οπότε αυτό είναι κάτι που μας βάζει στην σωστή κατεύθυνση. Τότε υπήρχε μια ομάδα που δεν ήταν προετοιμασμένη».

Για την άρνηση της πρότασης για Ντούγκλας και για την συνέχεια της ενίσχυσης: “Με τον Ντούγκλας έχω πάρα πολύ καλή σχέση. Είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχω προπονήσει. Το γεγονός ότι υπάρχει μια πρόταση φυσικά δεν μπορεί να είναι αμελητέο. Όμως υπάρχει μια κατάσταση εδώ στην οποία όλοι τον εκτιμούν. Δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο ώστε να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί στο αυριανό παιχνίδι».

Για το αν οι μεταγραφές είναι στο ίδιο σημείο ετοιμότητας με τους υπόλοιπους ή αν χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμα: “Υπάρχουν παίκτες που ήρθαν σε πιο καλό βαθμό ετοιμότητας απ’ ότι περίμενα. Μπορεί και όχι. Αν μου λέγατε ότι θα ερχόταν ένας παίκτης 2-3 εβδομάδες πριν το πρώτο παιχνίδι, όμως η ζωή σου βάζει νέες δοκιμασίες και ίσως αύριο βάλω κάποιον από τους νέους παίκτες. Μπορεί και όχι όμως”.

Για την Μπεϊτάρ: “Η κάθε ομάδα έχει την δική της ταυτότητα. Και στο παιχνίδι που έπαιξαν στο Super Cup. Προσπαθούσαν να κλείσουν τους χώρους και να τρέξουν στην κόντρα. Δεν πιστεύω ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Το ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει κάθε στιγμή, αλλά αυτή ήταν η εικόνα που είχαμε κατά κύριο λόγο.

Επίσης, υπάρχει και η ικανότητα των παικτών να γνωρίζουν τι θα γίνει και να αντιδράσουν με τον σωστό τρόπο. Οι παίκτες που ήρθαν υπάρχουν πράγματα που μπορεί να μην έχουν αφομοιώσει στο 100% σε αυτό που θέλαμε, αλλά πρέπει να δείξουν τα καλά τους χαρακτηριστικά και να βοηθήσουν την ομάδα με κάθε δυνατό τρόπο”.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς