17.4 C
Athens

Σερβέτ – Γκενκ 1-1: Άξιζαν τη νίκη οι ανώτεροι Ελβετοί, τα πρώτα συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό (vid)

Η Σερβέτ ήταν καλύτερη από την Γκενκ και θα πάει στο Βέλγιο γνωρίζοντας ότι έχει τα φόντα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση - Ο ΑΘΛΟΣ παρουσιάζει την πρώτη γεύση που πήραν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού από τους δυο πιθανούς αντιπάλους τους στον 3ο προκριματικό του Europa League

Ορθάνοιχτη έμεινε η υπόθεση της πρόκρισης στο ζευγάρι της Σερβέτ με την Γκενκ που αφορά άμεσα τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στη Γενεύη, σε μια αναμέτρηση που οι Ελβετοί ήταν δεδομένα ανώτεροι αλλά όχι όσο αποτελεσματικοί θα έπρεπε για να πάρουν και τη νίκη.

Σε μία εβδομάδα (2/8, 20:00) στον επαναληπτικό του Βελγίου θα κριθεί οριστικά ποια ομάδα θα συνεχίσει στον 3ο προκριματικό του Champions League και ποια θα βρεθεί στο Europa.

Η Σερβέτ συνολικά έδειξε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, είχε περισσότερες ευκαιρίες και ήταν καλά διαβασμένη απέναντι σε μια πιο έμπειρη ομάδα που είχε τον τρόπο να απορροφήσει την πίεση και να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα στο 21′.

Ο Χροσόφσκι από τα αριστερά έκανε το γέμισμα σε εκτέλεση κόρνερ, ο Αροκοντάρε νίκησε στον αέρα τον προσωπικό του αντίπαλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 0-1.

Οι Ελβετοί ισοφάρισαν στο 78′ και εκείνοι από στημένη φάση. Ο Κονιά εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ρουιγιέ με όμορφη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

 

Μπορεί λοιπόν τα δύο γκολ να ήρθαν από στημένες φάσεις ωστόσο οι Ελβετοί έδειξαν μια ομάδα καλά δουλεμένη στο τρανζίσιον, ενώ η Γκενκ έδειξε πως θέλει την μπάλα στα πόδια της αφήνοντας χώρους όπως συνήθως συμβαίνει με όλες τις βέλγικες ομάδες.

Ο Φάντενφουρτ σταμάτησε τον επικίνδυνο Κριβελί όποτε χρειάστηκε ενώ το δίδυμο των φορ προβλημάτισε πολύ τη βέλγικη άμυνα.

Το τι θα συμβεί σε μια εβδομάδα δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα γνωρίζει πως πρόκειται να αντιμετωπίσει μια εκ των δύο που έχουν αρκετά κοινά σημεία: είναι καλά οργανωμένες και έχουν ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή τους ενώ θα έχουν και καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό με τουλάχιστον τρία επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους.

Θυμίζουμε πως ο ηττημένος μετά τον επαναληπτικό στο Βέλγιο θα συνεχίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και θα αντιμετωπίσει τους Ερυθρόλευκους με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στο Καραϊσκάκη στις 10 Αυγούστου ενώ στις 17 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί η ρεβάνς εκτός έδρας για να κρίνει ποια ομάδα θα εξασφαλίσει (στο χειρότερο σενάριο) τουλάχιστον τους ομίλους του Conference και θα διεκδικήσει την είσοδό της στο Europa League.

Παρών στη Γενεύη ήταν και συνεργάτης του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που έκανε το απαραίτητο scouting report των δύο ομάδων για να έχει μια πρώτη και αρκετά ξεκάθαρη εικόνα από το τι σχέδιο έχουν στο χορτάρι.

ΣΕΡΒΕΤ (Βάιλερ): Φρικ, Τσουνεμότο, Ρουιγιέ, Σεβερέν, Μαζικού, Αντούνες (74′ Γκιγιεμενό), Κονιά, Ντουλίν (80′ Οντουά), Κουτέσα (72′ Φοφανά), Κριβελί, Μπεντιά (80′ Ροντλέν)

ΓΚΕΝΚ (Φράνκεν): Φάντενφουρτ, Μουνιός, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγεμπέ, Ελ Χανούς (59′ Αΐτ Ελ Χατζ), Χροσόφσκι (85′ Γκαλάρσα), Χέινεν (68′ Ουαταρά), Πέντσιλ, Φαντέρα (46′ Ενταγισιμίγε), Αροκοντάρε (86′ Σορ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς