21.5 C
Athens

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Αστάνα 4-0: Καθάρισε με χατ-τρικ του Ιβανούσεκ και… ετοιμάζεται για ΑΕΚ

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιβεβαίωσε με στόμφο τον τίτλο του φαβορί σκορπίζοντας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα την Αστάνα - Οι Κροάτες θα είναι εκτός... θαύματος οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκα Ιβανούσεκ που πέτυχε χατ-τρικ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέσυρε με 4-0 την Αστάνα και είναι με το ενάμισι πόδι στον τρίτο προκριματικό του UEFA Champions League.

Οι Κροάτες ήταν από την αρχή το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού και το απέδειξαν τελειώνοντας ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι τη δουλειά. Πλέον απομένει η ρεβάνς που είναι πια τυπική διαδικασία ώστε να βρεθούν στο δρόμο της ΑΕΚ, όπου θα παλέψουν για την πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι καθάρισαν τη δουλειά ουσιαστικά μέσα σε εφτά λεπτά, καθώς άνοιξαν το σκορ στο 36′ και στο 43ο λεπτό το σκορ ήταν στο 3-0. Τον χορό των τερμάτων άνοιξε ο Πέτκοβιτς, ενώ ο Ιβανούσεκ με δύο γκολ σε δύο λεπτά (41′, 43′) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ιβανούσεκ να σκοράρει με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή στο 56′ και να διαμορφώνει το τελικό 4-0 καθώς μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι.

Ο 24χρονος εξτρέμ έδειξε την ποιότητά του και στα τρία τέρματα που πέτυχε, σκοράροντας και με το κεφάλι και θα είναι ένας μπελάς που θα πρέπει να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει ο Ματίας Αλμέιδα.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μίσιτς, Σπίκιτς (70′ Μέναλο), Μπούλατ (71′ Μιχαϊλιτσένκο), Μπατούρινα (80′ Μάριν), Ιβανούσεκ, Πέτκοβιτς (80′ Μαχίρ)

Αστάνα: Τσόντριτς, Χοβχανισιάν, Μαρότσκιν, Τομάσεβιτς, Αμάνοβιτς, Βορογκόσφκι (83′ Ντοσμαγκαμπέτοφ), Τομάσοφ, Μπεϊσεμπέκοφ (60′ Γιόβαντσιτς), Εμπόνγκ, Ουρέγκα (68′ Αστάνοφ), Νταρμπόε (83′ Αϊμπέτοφ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς