27.4 C
Athens

Ντνίπρο – Παναθηναϊκός 1-3: Άλμα προς τους ομίλους οι Πράσινοι (vid)

Ο Παναθηναϊκός είναι με το ενάμισι πόδι στους ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από 7 χρόνια, αφού η διαφαινόμενη πρόκριση επί της ανίσχυρης Ντνίπρο εξασφαλίζει στους Πράσινους τη μίνιμουμ παρουσία στο Europa League

Η επιστροφή του σε προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης συνδυάστηκε με πράσινη θύελλα πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός στο Κόζιτσε της Σλοβακίας απέναντι στην Ντνίπρο (1-3) και μετέτρεψε τον επαναληπτικό του δεύτερου προκριματικού του Champions League στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε μια εβδομάδα σε υπόθεση… διαδικαστική!

 

Ουσιαστικά οι Πράσινοι με πρόκριση σφραγίζουν την επιστροφή τους σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από μακροχρόνια απουσία και κοιτούν στο… βάθος τη Μαρσέιγ που ακολουθεί στον 3ο προκριματικό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δικαιώθηκε που ξεκίνησε τον Βιλένα στη μεσαία γραμμή καθώς ο Ολλανδός έκανε μια γεμάτη εμφάνιση παρότι δεν ήταν στο 100%, εξαιρετική εμφάνιση από τον MVP Χουάνκαρ με δύο ασίστ και κερδισμένο πέναλτι.

Οι Ουκρανοί έδειξαν ομάδα πολύ μακριά από τα στάνταρ της συγκεκριμένης διοργάνωσης και η έλλειψη ποιότητας στη μεσοεπιθετική γραμμή της και στον άξονα ήταν πολύ εμφανής.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Πράσινοι έφτασαν στο 0-1 με τη συμπλήρωση 10′ στην αναμέτρηση και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια μεγάλη φάση. Ο Μπερνάρ με φοβερή μπαλιά βρήκε τον Χουάνκαρ που έκανε φανταστική ενέργεια από τα αριστερά και γύρισε για τον Σπόραρ που από τη μικρή περιοχή βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

 

Οι Ουκρανοί δεν μπορούσαν να βγουν μπροστά και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, με τη μοναδική καλή στιγμή τους στο πρώτο μέρος να καταγράφεται στο 18′ όταν ο Ντόβμπικ έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Αντίθετα, οι Πράσινοι κέρδισαν τη μάχη του κέντρου και προσπαθούσαν να βγουν μπροστά, κυκλοφορούσαν την μπάλα χωρίς προβλήματα και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για ευκαιρίες από τα αριστερά.

Μπορεί να μη βρήκαν την καλή ευκαιρία που ήθελαν, αλλά είχαν τον έλεγχο και μάλιστα ενώ έχασαν και τον Μπαρτ Σένκεφελντ με μυϊκό τραυματισμό (πέρασε ως αλλαγή κι έκανε το ντεμπούτο του ο Γεντβάι), με τον Ολλανδό στόπερ να χάνει λόγω θλάσης και τη ρεβάνς της Λεωφόρου σε μία εβδομάδα.

 

Η Ντνίπρο προσπάθησε να φανεί απειλητική στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, ωστόσο ούτε το γυριστό του Σαράπι, ούτε το σουτ του Γκοτσούλιακ δημιούργησαν φόβο στον Μπρινιόλι.

Το σχετικά καλό διάστημα των Ουκρανών κράτησε ως το 72′ όταν ο Ρουμπτσίνσκι σε δύο φάσεις άγγιξε το 1-1 μετά από ωραίο στρώσιμο του Ντόβμπικ. Στο 74′ ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Πράσινους που βρήκαν ξανά ανοιχτούς χώρους και ο Χουάνκαρ έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά, γύρισε στον Τζούρισιτς που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σημείωσε το 0-1 με ένα ωραίο και φαλτσαριστό σουτ.

Οι Πράσινοι βρήκαν ξανά ανοιχτούς χώρους και ο Χουάνκαρ έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά, γύρισε στον Τζούρισιτς που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σημείωσε το 0-2 με ένα ωραίο και φαλτσαριστό σουτ στο 74′.

 

Το 0-3 έγραψε στο 83ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Φώτης Ιωαννίδης μετά την παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Μιροσνιτσένκο ανατρέποντας τον Χουάνκαρ που έκανε κίνηση για να μπει στην περιοχή από τα αριστερά. Ο Ισπανός ήταν μέσα και σε αυτό το γκολ.

 

Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 90′ ο Ταντσίκ έπειτα από εκτέλεση φάουλ και σε φάση διαρκείας στα καρέ του Μπρινιόλι, με τους Πράσινους να αδυνατούν να απομακρύνουν.

 

Μάλιστα, οι Ουκρανοί στις καθυστερήσεις άγγιξαν και δεύτερο γκολ αλλά για καλή τους τύχη ο Καπλιένκο σούταρε πάνω σε σώματα και η μπάλα έφυγε κόρνερ από το οποίο δεν προέκυψε κάποια επικίνδυνη φάση.

ΝΤΝΙΠΡΟ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3

Σκόρερ: 90′ Ταντσίκ / 10′ Σπόραρ, 74′ Τζούρισιτς, 84′ πεν. Ιωαννίδης

Γήπεδο: Κοζίτσκα Φουτμπάλοβα Αρένα

Διαιτητής: Κίφι (ΙΤΑ)

Κίτρινες: Ντόβμπικ / –

ΝΤΝΙΠΡΟ (Κούτσερ): Κιναρέικιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61′ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (73′ Καπλιένκο), Μπλάνκο (84′ Γκόριν), Μπαμπένκο (84′ Ταντσίκ), Τρετιάκοφ (61′ Άνταμιουκ), Γκουτσούλιακ, Ρουμπτσίνσκι, Ντόβμπικ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (24′ λ. τρ. Γεντβάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (70′ Τσόκαϊ), Τζούρισιτς (78′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (70′ Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς