23.3 C
Athens

Eurobasket U18: Διασπορά ίωσης στην εθνική Εφήβων και σε άλλες πέντε ομάδες στη Σερβία

Διασπορά ίωσης εντοπίστηκε στις αποστολές έξι εθνικών ομάδων Εφήβων στο Νις της Σερβίας, όπου πραγματοποιείται το Eurobasket U18, όπως γνωστοποίησε η FIBA. Για την ώρα δεν έχει γίνει ακριβής διάγνωση αλλά υπάρχουν κοινά συμπτώματα μεταξύ των παικτών και των μελών των αποστολών.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται μεταξύ εκείνων που έχουν χτυπηθεί από τη συγκεκριμένη ίωση, όπως επίσης και η Φινλανδία, προσεχής αντίπαλος στα νοκ άουτ.

Για την ώρα δεν υπάρχει αναβολή σε κάποια αναμέτρηση ωστόσο θα υπάρξει follow up ανάλογα με την κατάσταση θα κριθεί η τύχη των αγώνων. Θυμίζουμε πως η εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει τη Φινλανδία την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση:

«Ένας αριθμός από παίκτες και μέλη της αντιπροσωπείας από έξι ομάδες έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ίωσης. Οι ομάδες που έχουν επηρεαστεί είναι η Ελλάδα, η Φινλανδία, η Λιθουανία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Τουρκία. Ο ακριβής λόγος της αρρώστιας και η διάγνωση δεν έχουν γίνει ακόμη.

Όλοι όσοι έχουν πληγεί είναι υπό άμεση παρακολούθηση από τους γιατρούς των ομάδων και τις τοπικές αρχές.

Η FIBA, η Σερβική Ομοσπονδία και οι τοπικοί διοργανωτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση και θα μεταφέρουν νεότερα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης αναφορικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η FIBA εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όλους όσοι έχουν πληγεί»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς