24.4 C
Athens

Κάρυστος: Νεκροί οι δύο πιλότοι μετά την πτώση του Canadair

Οι δύο πιλότοι 27 και 34 ετών είναι νεκροί μετά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία

Νεκροί είναι και οι δύο χειριστές του αεροσκάφους τύπου CL-215 το οποίο επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Κάρυστο. Αμέσως μετά τη βύθιση και την πτώση ακολούθησε έκρηξη, ενώ λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των δύο πιλότων.

 

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών», αναφέρει η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο σημείο της πτώσης σε ρεματιά στο χωριό Ποτάμι έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ σημειώνεται ότι το Canadair ήταν CL-215 από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου και δεν είχε σύστημα εκτίναξης. Όπως φαίνεται στο βίντεο, το αεροσκάφος βρήκε σε κλαρί και έφυγε ο πλωτήρας από το δεξί φτερό.

Δείτε το video που μετέδωσε αποκλειστικά η ΕΡΤ με την πτώση του Canadair κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς