16.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Η εξαιρετική περίπτωση Χάιμε και η τελική απόφαση για τον φορ

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα τον νεαρό Ισπανό της Φαμαλικάο, που αποτελεί παίκτη - πολυεργαλείο για την μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ γίνονται και οι τελικές επαφές για τον κεντρικό επιθετικό

Ο Ολυμπιακός προχωρά με γοργούς ρυθμούς τον μεταγραφικό του σχεδιασμό με φόντο τα πρώτα επίσημα παιχνίδια για τη νέα σεζόν κόντρα σε Γκενκ ή Σερβέτ με φόντο την πρόκριση στα playoffs του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι πρόκειται να ανακοινώσουν μέσα στην ημέρα (25/7) τη συμφωνία με τον Φρέιρε για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και πλέον δίνουν μεγαλύτερη βάση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, εκεί όπου φαίνεται να έχουν προχωρήσει τις επαφές με δύο πολύ καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Η πρώτη, που βγήκε μέσω… Πορτογαλίασς, αφορά στον 22χρονο Ισπανό άσο, Ιβάν Χάιμε, ο οποίος ανήκει στη Φαμαλικάο και αρέσει αρκετά στον Αντόνιο Κορδόν.

Ο Χάιμε δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την πορτογαλική ομάδα, αλλά όπως γράφουν στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, οι επαφές του Ολυμπιακού τόσο με την πλευρά του παίκτη όσο και με τη Φαμαλικάο βρίσκονται σε καλό σημείο ώστε η μετακίνησή του στον Πειραιά να ολοκληρωθεί άμεσα.

Ο Χάιμε αποτελεί παίκτη πολυεργαλείο, κατάλληλο για το πλάνο του Μαρτίνεθ, καθώς αγωνίζεται με την ίδια άνεση ως κεντρικός μέσος κι ως εξτρέμ.

Ενδεικτικό είναι ότι τα περισσότερο παιχνίδια στην καριέρα του τα έχει κάνει ως μέσος, αλλά τελευταία αρέσκεται περισσότερο να παίζει στα άκρα της επίθεσης, έχοντας πολύ καλά νούμερα στην Πορτογαλία.

Συνολικά με τη φανέλα της Φαμαλικάο έχει πετύχει 17 γκολ κι έχει κοιτάζει 11 ασίστ σε σύνολο 82 εμφανίσεων. Προϊόν των ακαδημιών της Μάλαγα, θέλει για πρώτη φορά να αγωνιστεί εκτός Ισπανίας και Πορτογαλίας, με φόντο και το ευρωπαϊκό πρεστίζ του Europa League.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και με τον σέντερ φορ, με το όνομα του Μάρκος Αντρέ από τη Βαλένθια να μην έχει σβηστεί ακόμα από την ερυθρόλευκη λίστα των υποψηφίων.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς