19.4 C
Athens

Σερβέτ – Γκενκ: Πράξη πρώτη για το ζευγάρι που ενδιαφέρει άμεσα τον Ολυμπιακό

Η αναμέτρηση που αφορά άμεσα τον Ολυμπιακό θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, με την Γκενκ να είναι το φαβορί στα χαρτιά λόγω εμπειρίας και ομοιογένειας ωστόσο η Σερβέτ με νέο προπονητή, μεταγραφές και δοκιμασμένη συνταγή θα προσπαθήσει για την έκπληξη

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια σπουδαία φιλική αναμέτρηση με τη Ρέιντζερς στη Σκωτία ωστόσο οι άνθρωποι των Ερυθρόλευκων ασφαλώς και την Τρίτη (25/7, 21:30) θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην πρώτη μάχη της Σερβέτ με την Γκενκ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Δύο ομάδες που δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωπες και βλέπουν η μία την άλλη σαν μια μεγάλη ευκαιρία για να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια τουλάχιστον ως το τέλος του 2023 και να συνεχίσουν στον 3ο προκριματικό φιλοδοξώντας να βρεθούν στην κορυφαία διοργάνωση.

Θυμίζουμε πως ο ηττημένος μετά τον επαναληπτικό στο Βέλγιο θα συνεχίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και θα αντιμετωπίσει τους Ερυθρόλευκους με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στο Καραϊσκάκη στις 10 Αυγούστου ενώ στις 17 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί η ρεβάνς εκτός έδρας για να κρίνει ποια ομάδα θα εξασφαλίσει (στο χειρότερο σενάριο) τουλάχιστον τους ομίλους του Conference και θα διεκδικήσει την είσοδό της στο Europa League.

Την ώρα που οι φήμες θέλουν τον (πολύτιμο) Μάικ Τρεσόρ να ετοιμάζει βαλίτσες για Λονδίνο ώστε να παίξει στην Μπρέντφορντ, η Γκενκ είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην αναμέτρηση έχοντας αφήσει πίσω της για τα καλά τον οδυνηρό τρόπου με τον οποίο έχασε τον τίτλο της πρωταθλήτριας από την Αντβέρπ την τελευταία αγωνιστική.

Οι Βέλγοι επένδυσαν στον ταλαντούχο εξτρέμ Κρίστοφερ Μπονσού Μπα από τη Σάρσποργκ ως τώρα στο μεταγραφικό παζάρι και κοιτούν με την περσινή τους ομοιογένεια αλλά και τη μεγαλύτερη εμπειρία τους, να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά που τους θέλουν να προκρίνονται.

Τα φιλικά κύλησαν ιδανικά (με εξαίρεση την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία) και η τελευταία νίκη απέναντι στην Μπέρνλι (2-0) της έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο απέναντι σε μια ομάδα που είναι επικίνδυνη.

Μιλάμε για τη Σερβέτ που πέρυσι πραγματοποίησε μετά από πολλά χρόνια μια από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της. Η έλευση του Ρενέ Βάιλερ στον πάγκο της δεν αλλάζει την επιθετική λογική της, αλλά και τη διάθεσή της να παίξει με την μπάλα στα πόδια.

Το Σάββατο (22/7) έδωσε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι απέναντι στην Γκρασχόπερς εκτός έδρας και πανηγύρισε μια εμφατική νίκη με 1-3 για να δείξει τις άγριες διαθέσεις της. Η διάταξη 4-4-2 με Μπεντιά και Κριβελί στη γραμμή κρούσης (σκόραραν τα τρία γκολ) δεν αλλάζει, ενώ πλέον οι Ελβετοί έχουν και νέα πρόσωπα. Ο γνώριμος της Γκιγιεμενό αποτελεί μια επιπλέον λύσει στην επιθετική γραμμή, ο Ιάπωνας Τσουνεμότο μπήκε κατευθείαν στην ενδεκάδα άρτι αφιχθείς από την Ιαπωνία, ενώ έχει αποκτήσει και τον τερματοφύλακα Μαλ καθώς και τον Μαζικού από τον Άρη.

Είναι ένα σύνολο που αμύνεται εξαιρετικά ενώ η μοναδική της ήττα είτε σε επίσημο είτε σε ανεπίσημο παιχνίδι στο 2023 χρονολογείται στις 22 Απριλίου από την πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις.

Μπορεί η πλάστιγγα να γέρνει στην Γκενκ, ωστόσο οι Ελβετοί με την ίδια συνταγή (κι ας έχουν διαφορετικό προπονητή) θα κοιτάξουν να προστατεύσουν την έδρα τους και να χτυπήσουν στην αμυντική αφέλεια που συνήθως παρουσιάζουν οι Βέλγοι όταν αφήνουν χώρους…

Σημειώνεται πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα έχει τον δικό του άνθρωπο να παρακολουθήσει την αναμέτρηση στη Γενεύη και στο γήπεδο των 30.000 θέσεων που θα φιλοξενήσει τους δύο συλλόγους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς