17.1 C
Athens

Ελλάδα – Αυστραλία 8-9: Αναποτελεσματική η εθνική Γυναικών, έμεινε εκτός ζώνης μεταλλίων στο παγκόσμιο (vid)

Η εθνική Γυναικών αποκλείστηκε από την Αυστραλία στους «8» του παγκοσμίου υγρού στίβου σε μια αναμέτρηση που έφερε στα μέτρα της αλλά δεν βρήκε τρόπο να σκοράρει σε όλη την τέταρτη περίοδο

«Αυτοκτονία» και εκτός ζώνης μεταλλίων η εθνική πόλο Γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου! Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ηττήθηκε με 9-8 από την Αυστραλία σε μια αναμέτρηση που οι Ελληνίδες διεθνείς έκαναν εξαιρετική πρώτη και τρίτη περίοδο αλλά αντιμετώπισαν τρομακτικό πρόβλημα στην επίθεση.

Όταν δόθηκε η ευκαιρία στην ελληνική ομάδα να ισοφαρίσει, έκανε διαδοχικά λάθη με αποκορύφωμα τη διπλή χαμένη φάση στην τελευταία επίθεση του αγώνα με αποτέλεσμα να αποκλειστεί στη Φουκουόκα. Πρώτη σκόρερ η Έλενα Ξενάκη με τα τρία γκολ που πέτυχε στο πρώτο οκτάλεπτο.

 

Στον ημιτελικό της Τετάρτης (26/7, 12:30), η Αυστραλία θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία – Ισπανία ενώ η Ελλάδα θα δώσει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 απέναντι στον ηττημένο (26/7, 9:30).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Εθνική ήταν εξαιρετική από τη θέση της φουνταριστής στο πρώτο οκτάλεπτο με την Ξενάκη να κάνει το 2/2 και τη Μυριοκεφαλιτάκη να κερδίζει πέναλτι για να γίνει το 4-2 υπέρ της γαλανόλευκης.

 

Η Αυστραλία βρήκε δύο γρήγορα γκολ με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου και η αναμέτρηση πήγε στη δύναμη όπου εκεί οι τυπικά φιλοξενούμενες έδειξαν να παίρνουν το πάνω χέρι με επιμέρους 1-5 για το +2 (5-7).

Μάλιστα, με ένα πέναλτι έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (5-8), με την εθνική να αντιδρά και να βελτιώνει την εικόνα της ειδικά στην άμυνα. Η Ελευθερία Πλευρίτου και η Νίνου μετά από 24′ αγώνα κατάφεραν να φέρουν τη διαφορά στο γκολ (8-9), με τις Ελληνίδες διεθνείς να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση και να κάνουν και λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας.

Η αμυντική λειτουργία ήταν υποδειγματική στην τέταρτη περίοδο αλλά η εθνική Γυναικών παρότι δεν δέχθηκε γκολ, δεν κατάφερε να βάλει έστω ένα για να οδηγήσει την αναμέτρηση στα πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 8-9

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-2, 1-5, 3-2, 0-0

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 1, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Παλμ, Κάσι, Άρμιτ, Χάλιγκαν 2, Πόντρε, Α. Άντριους, Σ. Άντριους 1, Ριτζ, Αραντσίνι 2, Γουίλιαμς 2, Κερνς 2, Φάσαλ, Λόνγκμαν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Τετάρτη 26/7

Ιταλία – Ολλανδία (11:00)

Αυστραλία – Ουγγαρία ή Ισπανία (12:30)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ (θέσεις 5-8)

Τετάρτη 26/7

ΗΠΑ – Καναδάς (8:00)

Ελλάδα – Ηττημένος ζευγαριού Ουγγαρία – Ισπανία (9:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς