28 C
Athens

Ισπανία – Ελλάδα U18 83-59: Βαριά ήττα από τους εξαιρετικούς Ίβηρες

Η εθνική έβαλε ένα τρίποντο σε ολόκληρο το ματς, οι Ισπανοί είχαν 11 και από αυτό και μόνο το στατιστικό μπορεί κάποιος να καταλάβει τη χαοτική διαφορά που χώριζε τις δυο ομάδες

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η μάχη της εθνικής Εφήβων απέναντι στην αντίστοιχη της Ισπανίας στη Σερβία για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Οι Ισπανοί έκαναν επίδειξη δύναμης μετά το πρώτο δεκάλεπτο και πήραν μια άνετη νίκη (83-59) για να κάνουν το 2-0 στον όμιλο και ουσιαστικά να πραγματοποιήσουν το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης.

 

Από την άλλη, η εθνική Εφήβων έδειξε μη ανταγωνιστικό πρόσωπο και θα επιχειρήσει να μετατρέψει το 1-1 σε 2-1 απέναντι στην ουραγό Δανία για να καταλάβει την καλύτερη δυνατή θέση ενόψει των νοκ άουτ στον επόμενο γύρο.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου ήταν απογοητευτική από μακριά με 1/11 σουτ (το μοναδικό το πέτυχε ο Λιοτόπουλος στα 14″ από το τζάμπολ), έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (29 έναντι 43 των Ιβήρων) και είδε τους Ίβηρες να εκτελούν με 41% στο τρίποντο και να φτάνουν σε μια εύκολη νίκη χωρίς να δυσκολευτούν.

Μόνο ο Αβδάλας και ο Λιοτόπουλος ήταν διψήφιοι για την εθνική έχοντας από 10 πόντους, με τον πρώτο να τους βρίσκει με 8/11 βολές.

Για την Ισπανία που είχε 50% εντός παιδιάς, πέντε παίκτες βρήκαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Γκονθάλεθ, Λαγκαρίτα να έχουν από 14 και τον θηριώδη Αδάι Μάρα να κάνει τη διαφορά στο καλάθι (13π., 6/6 δίποντα).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-22, 49-34, 69-43, 83-59

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς