18 C
Athens

Βόλος – ΑΕΚ 0-3: Περίπατος στον καύσωνα με Λιβάι Γκαρσία (vid)

Ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε δύο γκολ στην άνετη νίκη της ΑΕΚ στον Βόλο - Άρεσε ξανά ο Ζίνι, ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Πισάρο που έχασε ευκαιρίες να σκοράρει

Είτε είναι επίσημη αναμέτρηση, είτε φιλική, η ΑΕΚ έχει βρει τον τρόπο να παίρνει εύκολα τις νίκες απέναντι στον Βόλο. Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 3-0 στο Πανθεσσαλικό κόντρα στην ομάδα του Κώστα Μπράτσου και πανηγύρισαν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα σε φιλικό τεστ προετοιμασίας.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν συνάντησε προβλήματα παρά τον καύσωνα και σε ρυθμούς… προπόνησης πήρε τη νίκη απέναντι σε έναν Βόλο που είχε ορισμένες τελικές προσπάθειες, βρήκε χώρους ειδικά στον άξονα αλλά μεσοεπιθετικά οι ποδοσφαιριστές του ήταν αρκετά αργοί για να εκμεταλλευτούν τις όποιες καταστάσεις.

 

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 16′ όταν ο (πολύ καλός σε ένα ακόμα φιλικό) Ζίνι πίεσε και κέρδισε την μπάλα από την κακή εκτίμηση του Κόστιτς για να στρώσει στον Λιβάι Γκαρσία που έκανε το 0-1.

 

Ο εκρηκτικός επιθετικός της Ένωσης που βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος της Λανς, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 22′ μετά από την κάθετη του Τσούμπερ και το γύρισμα του Μοχαμάντι από τα αριστερά.

 

Ο Βίντα είχε μια μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ αλλά την απώλεσε λόγω της εξαιρετικής επέμβασης του Κόστιτς, με το 0-2 να παραμένει στο ημίχρονο και τον Ματίας Αλμέιδα να αλλάζει όλη του την ενδεκάδα στο δεύτερο, δίνοντας την ευκαιρία στον Ροδόλφο Πισάρο να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Ο Μαχαίρας με φοβερό σουτ στο 61′ διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Η ΑΕΚ είχε ασφαλώς ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, με τον Πισάρο να χάνει τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για να βρει κι εκείνος δίχτυα. Πάντως, σε γενικές γραμμές, έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

 

Και ο Βόλος προχώρησε σταδιακά σε αλλαγές αλλά η μοναδική σημαντική του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν ένα σουτ του Κόμπα που βρήκε απάντηση από τον Στάνκοβιτς.

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κόστιτς (61′ Παπαδόπουλος), Μύγας (76′ Ταχάτος), Κρούζλιακ, Σιέλης (42′ Ασλανίδης), Κίτσος (66′ Λούνα), Τσοκάνης (61′ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (76′ Μεταξάς), Τρουιγιέ (76′ Καραγιάννης), Ντέλετιτς (46′ Κόμπα), Μραζ (46′ Άλχο), Μωραΐτης

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον, Γιόνσον, Ζίνι, Τσούμπερ, Γκαρσία

Η ενδεκάδα της Ένωσης στο δεύτερο μέρος: Αθανασιάδης, Ρότα, Γεμπόα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος, Λαμαράνα, Άμραμπατ, Πισάρο, Μαχαίρας, Φαν Βέερτ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς