17.2 C
Athens

GP Ουγγαρίας: Καλπασμός Φερστάπεν και φέτος στη Βουδαπέστη, ξανά δεύτερος ο εντυπωσιακός Νόρις

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την 7η διαδοχική του νίκη, με τη Red Bull να κυριαρχεί (και) στη Βουδαπέστη - Στη 2η θέση και πάλι ο Λάντο Νόρις

Μπορεί να έχασε για μόλις τρία χιλιοστά την pole position, ωστόσο ο Μαξ Φερστάπεν με… περίπατο πανηγύρισε την 9η φετινή του νίκη (7η διαδοχική) στη Βουδαπέστη – όπως και πέρυσι – σε σύνολο 11 GP στη σεζόν που διανύουμε.

Εντυπωσιακός ο Λάντο Νόρις που ανέβηκε για δεύτερο διαδοχικό αγώνα στο βάθρο καταλαμβάνοντας ξανά τη δεύτερη θέση, με τον Σέρχιο Πέρες να βρίσκεται τρίτος και τη Red Bull να πραγματοποιεί… παρέλαση και να φτάνει στις 12 σερί νίκες που αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1.

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε κακή εκκίνηση, δεν του πήγε τίποτα καλά και φάνηκε να μην πιστεύει στις δυνάμεις του με αποτέλεσμα από 1ος να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 4η θέση.

Πέμπτος ο Πιάστρι, έκτος ο Ράσελ, στις θέσεις 7 και 8 οι δύο Ferrari (Λεκλέρ και Σάινθ), ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αλόνσο και Στρολ.

Mε τις 12 διαδοχικές νίκες, απολογισμό που περιλαμβάνει και τον τελευταίο αγώνα της περασμένης σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, η Red Bull κατάφερε να ξεπεράσει τις 11 συνεχόμενες της McLaren από το 1988 που κατέγραψαν οι σπουδαίοι Άλεν Προστ και Αϊρτον Σένα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς