23.3 C
Athens

Η ώρα που δεν περισσεύει κανείς

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην πιο απαιτητική καμπή της φετινής σεζόν και από τη σωστή διαχείριση του ρόστερ θα κριθούν πολλά

«Η αρχή είναι πάντα δύσκολη», λέει ο σοφός λαός και καθόλου άδικο δεν έχει. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, πάντως, η αρχή έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ύστερα από καιρό παίζει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό ποδόσφαιρο και μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Τώρα όμως είναι που αρχίζουν τα πραγματικά ζόρια για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του. Ο Ολυμπιακός, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, βλέπει μπροστά του ένα «γολγοθά» αγωνιστικών υποχρεώσεων στις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να εμφανιστούν έτοιμοι. Μετά το ματς με τους Αρκάδες στο Φάληρο, Μπέτις, Πανιώνιος (στη Νέα Σμύρνη), ΠΑΟΚ, Μίλαν (στο Μιλάνο) και ΑΕΚ (στο ΟΑΚΑ) θα βρεθούν, με αυτή τη σειρά, αντιμέτωποι με τους Πειραιώτες μέσα στον επόμενο ένα μήνα.

Το ροτέισον από τον Μαρτίνς είναι επιβεβλημένο. Όσοι έμειναν στου Ρέντη, στη διάρκεια της διακοπής των εθνικών ομάδων δούλεψαν σκληρά και μπορούν πλέον να χτυπούν με αξιώσεις την πόρτα της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας.
Στο χώρο του κέντρου, οι Γκιγιέρμε και Νάτχο θα διεκδικήσουν αναμφίβολα θέση στο αρχικό σχήμα, με τον Καμαρά ωστόσο να έχει βαλθεί να τους το… απαγορεύσει. Ο Τουρέ κάνει διπλές προπονήσεις για να βρεθεί στο επιθυμητό σημείο φυσικής κατάστασης και να προκαλέσει άλλον έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον προπονητή του.

Ο Ναουέλ δείχνει επίσης πανέτοιμος να βοηθήσει, γεγονός οπωσδήποτε απαραίτητο μιας και οι Λάζαρος και Ποντένσε θα χρειαστούν ανάσες τη δύσκολη αυτή περίοδο. Δεν αποκλείεται μάλιστα, σε κάποιον από τους επερχόμενους αγώνες να δούμε στο χορτάρι και τον ταλαντούχο Βρουσάι.

Ο Τοροσίδης, με τη σειρά του, πήρε χρήσιμα λεπτά συμμετοχής με το εθνόσημο στα δύο παιχνίδια που έδωσε την τελευταία εβδομάδα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, βρήκε το ρυθμό που χρειαζόταν και δηλώνει παρών για τη δύσκολη «ερυθρόλευκη» συνέχεια. Ας κρατήσουμε πως ο «Τόρο» αγωνίζεται με ευχέρεια σε όλες τις θέσεις της αμυντικής γραμμής, αλλά και σε εκείνη του χαφ. Δε θα προκαλέσει λοιπόν καμία εντύπωση αν δούμε τον 33χρονο άσο σε ρόλο αριστερού μπακ, σε κάποιο από τα επόμενα ματς του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα, όταν ο Μαρτίνς θελήσει να διαφυλάξει να νώτα του με έναν πιο αμυντικογενή παίκτη από τον Τσιμίκα.

Ενδιαφέρον, τέλος, θα παρουσιάσει η διαχείριση των γκολκίπερ από τον Πορτογάλο προπονητή. Ο συμπατριώτης του, Ζοσέ Σα έρχεται με τις καλύτερες συστάσεις από την Πόρτο, ενώ ο Γιαννιώτης έχει ξεκινήσει τη σεζόν με συνεχόμενες και σταθερές καλές εμφανίσεις. Το μπαλάκι στον κόουτς λοιπόν!

Υ.Γ.: Τώρα θα φανεί αν ο Μαρτίνς είναι πέρα από καλός προπονητής (το απέδειξε κάνοντας απλώς τα… βασικά από όταν ανέλαβε την ομάδα) και καλός διαχειριστής. Τόσο του ρόστερ, όσο και της πίεσης που έρθει μέσα σε ένα τόσο βεβαρημένο πρόγραμμα.
Υ.Γ.2: Τώρα η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου της. Η διοίκηση έκανε το καθήκον της και έφτιαξε ένα σύνολο που χαίρεσαι να το βλέπεις. Ώρα να κάνει και ο λαός του Ολυμπιακού το δικό του καθήκον…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς