29.7 C
Athens

Καρφιά Παρτιζάν σε Μίροτιτς: «Καμία σχέση με απειλές η απόφασή του, ο κόσμος θα ανακαλύψει την αλήθεια τις επόμενες μέρες»

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Παρτιζάν βγάζει επί της ουσίας ψεύτη τον Νίκολα Μίροτιτς, τονίζοντας πως «τις επόμενες μέρες ο κόσμος θα διαπιστώσει πως ο λόγος της απόφασής του να μην υπογράψει σχετίζεται με άλλα πράγματα και όχι με απειλές»

Το… σίριαλ με τον Νίκολα Μίροτιτς έχει πολλά επεισόδια και η τελευταία εξέλιξη που αφορά στο μέλλον του προκαλεί… σεισμό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Μαυροβούνιος σούπερ σταρ αποφάσισε να μη συνεχίσει την καριέρα του στην Παρτιζάν, στην οποία είχε δώσει τον λόγο του.

Η Παρτιζάν εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα και αφήνει αιχμές για τη στάση του 32χρονου πάουερ φόργουορντ, τονίζοντας πως η απόφασή του να μην υπογράψει δεν έχει σχέση με απειλές αλλά με κάτι διαφορετικό το οποίο θα μάθει ο κόσμος τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα, οι Σέρβοι υποστηρίζουν πως η ασφάλεια του Μίροτιτς ήταν εγγυημένη όπως αποδεικνύεται σε επίσημα έγγραφα ενώ τονίζουν ότι ο ίδιος ο παίκτης είχε δώσει τον λόγο του σε αρκετά πρόσωπα της Παρτιζάν μεταξύ των οποίων είναι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η ανακοίνωση της Παρτιζάν:

«Η Παρτιζάν, παρά τις προσπάθειες και τις διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετές εβδομάδες, δεν θα προσλάβει έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες αυτή τη στιγμή, τον Νίκολα Μίροτιτς.

Το ενδιαφέρον του συλλόγου για τον παίκτη χρονολογείται από τον Ιούνιο, όταν αναφέρθηκε ότι ο Μίροτιτς θα λύσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα.

Χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ασφάλεια του παίκτη κατά τη λήξη του τρέχοντος συμβολαίου εκείνη τη στιγμή, ο πρόεδρος της Παρτίζαν, αθλητικός διευθυντής και προπονητής της ασπρόμαυρης ομάδας, Οστόγια Μιγαΐλοβιτς, Ζόραν Σάβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχαν προκαταρκτικές συνομιλίες με τον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος τους φιλοξένησε στο σπίτι του.

Όταν η Μπαρτσελόνα και ο Νίκολα Μίροτιτς ολοκλήρωσαν όλες τα διοικητικές εκκρεμότητες, ξεκίνησαν οι επίσημες διαπραγματεύσεις κατά τις οποίες ο σύλλογος αποδέχθηκε τους όρους του παίκτη.

Με το παρόν, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει αρκετές φορές, αλλά ότι ο σύλλογος πάντα έβρισκε τρόπο να τις εκπληρώσει και έστειλε το υπογεγραμμένο τριετές συμβόλαιο στον Νίκολα Μίροτιτς για υπογραφή πριν από λίγες ημέρες.

Ταυτόχρονα, πολλές πληροφορίες εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα για το γεγονός ότι κάποιοι απειλούν τον Νίκολα Μίροτιτς και ότι υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά του αν γίνει μπασκετμπολίστας της Παρτίζαν. Ο πρόεδρος Μιγαΐλοβιτς, ο αθλητικός διευθυντής Σάβιτς και ο προπονητής Ομπράντοβιτς διαβεβαίωσαν τον παίκτη πολλές φορές ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας και ότι ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος στη Σερβία.

Επίσης, η ομάδα επικοινώνησε άμεσα με τις ανώτατες κρατικές αρχές ώστε να αρθεί και η παραμικρή αμφιβολία. Με την ευκαιρία αυτή, η Παρτίζαν θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος κάλεσε προσωπικά τον παίκτη και διαβεβαίωσε ότι η ασφάλεια του και της οικογένειάς του είναι εγγυημένη στη Σερβία και ότι είναι ευπρόσδεκτοι. Για όλα τα παραπάνω, υπάρχουν γραπτές αποδείξεις με τη μορφή e-mail ή μηνυμάτων.

Ωστόσο, για άγνωστο στον σύλλογο λόγο, ο Νίκολα Μίροτιτς αποφάσισε να μην υπογράψει τους ήδη συμφωνημένους όρους και η Παρτίζαν αναγκάστηκε μετά από μια ορισμένη περίοδο αναμονής να εγκαταλείψει τη συμφωνία με τον πρώην μπασκετμπολίστα της Μπαρτσελόνα.

Με την ευκαιρία αυτή, η Παρτίζαν θα ήθελε να αναφέρει ότι πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες ο Μίροτιτς έδωσε το λόγο του στον προπονητή Ομπράντοβιτς και στη συνέχεια στον πρόεδρο Μιγαΐλοβιτς, τον διευθυντή Σάβιτς και τον αρχηγό Πάντερ ότι θα γίνει παίκτης της Παρτίζαν. Επίσης, ο σύλλογος θα ήθελε να αναφέρει ότι μετά από αυτό, ρώτησε αρκετές φορές ποιους άλλους παίκτες θα έφερναν οι ασπρόμαυροι.

Ο σύλλογος καλεί δημόσια τον Νίκολα Μίροτιτς, από τη δέσμευσή του στην αλήθεια, και επείδη είναι ένας άνθρωπος που παλεύει για την αλήθεια, να πει ποιοι είναι οι άνθρωποι που τον απείλησαν.

Η επιθυμία και το σχέδιο του συλλόγου ήταν να χτιστεί η ομάδα γύρω από τους παίκτες που είναι υπό συμβόλαιο αυτή τη στιγμή και τον ίδιο τον Μίροτιτς, αλλά τώρα αυτό το σχέδιο θα πρέπει να διορθωθεί. Η Παρτίζαν πιστεύει ακράδαντα ότι οι λόγοι που δεν υπέγραψε το συμβόλαιο από τον Νίκολα Μίροτιτς δεν έχουν να κάνουν με απειλές, αλλά με κάποια άλλα πράγματα που το κοινό θα μπορεί να δει μόνος του τις επόμενες μέρες. Η ομάδα στρέφεται σε άλλες λύσεις στην αγορά και εισέρχεται στη σεζόν 2023/24 με αμετάβλητες φιλοδοξίες»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς