14.9 C
Athens

ΗΠΑ – Ελλάδα 14-15: Επική πρόκριση της γαλανόλευκης στην 8άδα με τρομερό buzzer beater του Παπαναστασίου!

Η γαλανόλευκη έκανε ξανά το θαύμα της και με μια ΜΥΘΙΚΗ ανατροπή έλιωσε την Αμερική για την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τι τρόπος για να προκριθείς στην οχτάδα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου! Η τρομερή και ψυχωμένη εθνική λύγισε με ΕΠΙΚΗ ανατροπή τις ΗΠΑ και χάρη στο τέρμα του Παπαναστασίου κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο εξασφάλισε από τώρα την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά!

Ομαδάρα από ατσάλι αυτή του Θοδωρή Βλάχου, έλιωσε την Αμερική με τον πιο ασύλληπτο τρόπο και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου.

 

Με μία μυθική ανατροπή από το -5 του ημιχρόνου (9-4) και ήρωα τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών νίκησε 15-14 τις ΗΠΑ, κατέκτησε την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα και πέρασε απευθείας στα προημιτελικά της Τρίτης 25/7, όπου θα βρει απέναντί της την Κροατία ή το Μαυροβούνιο.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να υπερκεράσει το χειρότερο ίσως οκτάλεπτό της τα τελευταία χρόνια, να επιστρέψει και να ολοκληρώσει την ανατροπή με το γκολ του Παπαναστασίου σχεδόν στην εκπνοή.

 

Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού είχε τρία γκολ και μία ασίστ στα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης!

Μπαίνοντας στο τελευταίο τετράλεπτο του ματς και με την Αμερική σταθερά μπροστά στο σκορ, οι Ελληνες διεθνείς τα έπαιξαν όλα για όλα.

Ο Αργυρόπουλος μπήκε ως δεύτερος φουνταριστός και σκόραρε για το 13-11 και ο Παπαναστασίου “χτύπησε” στην κόντρα και έφερε το ματς στο γκολ, 2΄48΄΄ πριν τη λήξη. Οι ΗΠΑ κέρδισαν αποβολή αλλά δεν την αξιοποίησαν και ξανά ο Παπαναστασίου με ατομική προσπάθεια “άδειασε” τον προσωπικό του αντίπαλο και ισοφάρισε στο 1΄56΄΄.

Το έκτο προσωπικό γκολ του ασταμάτητου Ιρβινγκ έδωσε εν νέου προβάδισμα στους Αμερικανούς, για να απαντήσει από κοντά ο Καλογερόπουλος, από ασίστ του Παπαναστασίου.

Στο ένα λεπτό που απέμενε η εθνική έβγαλε την άμυνα, ο Βλάχος πήρε τάιμ άουτ, έβαλε μέσα και ους δύο φουνταριστούς και ο Κάκαρης κέρδισε αποβολή στα 12 δευτερόλεπτα. Οι διεθνείς γύρισαν ψύχραιμα τη μπάλα και ο Παπαναστασίου “σκότωσε” τον Ουάινμπεργκ σχεδόν σε “νεκρό χρόνο”.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτες τις ΗΠΑ): 3-3, 6-1, 2-4, 3-7.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Ουάινμπεργκ, Χούπερ, Κ. Γούντχεντ, Εϊμπραμσον, Ντάουμπε 4, Κούπιντο, Χάλοκ 2, Ντ. Γούντχεντ, Μπόουεν 1, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ 1, Ιρβινγκ 6, Χόλαντ

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 4, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαϊδης, Καλογερόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς