18.2 C
Athens

Τεράστια ένταση στη συνάντηση ΕΠΟ – Super League για το ποσοστό από τα ποσά των μεταγραφών που απαιτεί η ομοσπονδία

Μπορεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να μην έχει κάνει ακόμα σέντρα, όμως φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να έχουν επιλυθεί ως τότε. Ένα από αυτά που προέκυψαν ξαφνικά στη συνάντηση της ΕΠΟ – παρουσία του προέδρου της Τάκη Μπαλτάκου – με τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League είχε να κάνει με το αυξημένο (!) ποσοστό που ζητά η ομοσπονδία για τις μεταγραφές.

Η ομοσπονδία όχι μόνο θέλει να διατηρήσει το 5% που ισχύει (σε αγορές και πωλήσεις) αλλά να αυξήσει κι άλλο το ποσοστό, την ώρα που οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ζητούν να μειωθεί στο 1% και να καταβάλλουν το ποσό μόνο σε περιπτώσεις πωλήσεων παικτών και όχι αγορών.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως η συγκεκριμένη σπίθα έμελλε να δημιουργήσει «πυρκαγιά» στην αίθουσα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη ένταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς Super League έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση οι Κάτια Κοξένογλου, Κώστας Καραπαπάς, Μάκης Γκαγκάτσης, Γιώργος Κοσμάς, Λεωνίδας Μπουτσικάρης και Γιώργος Μποροβήλος, με τους εκπροσώπους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς