18.2 C
Athens

Do or die… by night!

Ο Φέτελ παίζει ίσως το τελευταίο χαρτίο του σε μια πίστα στην οποία η προϊστορία είναι με το μέρος του…

Τα πράγματα είναι απλά. Για τον Σεμπάστιαν Φέτελ ο νυχτερινός αγώνας της Σιγκαπούρης είναι «ζωής ή θανάτου». Ο Γερμανός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο έπειτα από την άτυχη γι’ αυτόν εκκίνηση του αγώνα της Μόντσα και πλέον γνωρίζει πολύ καλά πως αν δεν κερδίσει τον αγώνα της Κυριακής, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει φέτος να πάρει το Πρωτάθλημα.

Ο Γερμανός έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τέσσερις φορές από το 2008, όταν η Σιγκαπούρη ξεκίνησε να φιλοξενεί grand prix της Formula 1. Και θέλει να πιστοποιήσει ότι δεν θεωρείται άδικα εξπέρ στις συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης. Από την άλλη, ο Χάμιλτον με τις τρεις πρωτιές του στη Μαρίνα Μπέι, δεν επιθυμεί απλά να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φέτελ, αλλά να κάνει το αποφασιστικό βήμα για το πέμπτο Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Το πρόβλημα για τον Φέτελ είναι πως φέτος, μέχρι τώρα τουλάχιστον, έχει δείξει πως δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις συνθήκες πίεσης, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση την εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Συνάμα, οι πρόσφατες εξελίξεις μέσα στην ίδια τη Ferrari με την αποχώρηση του Ράικονεν και την έλευση του Λεκλέρκ με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, αυξάνει περαιτέρω την πίεση στους ώμους του Γερμανού.

Ο Χάμιλτον από την πλευρά του γνωρίζει πως είναι τα πάντα στο χέρι του. Οι 30 βαθμοί της διαφοράς του από τον Φέτελ του επιτρέπουν να κάνει διαχείριση των καταστάσεων, να περιορίσει τα ρίσκα και εν πολλοίς εφόσον το κρίνει αναγκαίο, να κάνει ακόμα και τακτική. Μέχρι το φινάλε του Πρωταθλήματος, άλλωστε, απομένουν επτά αγώνες, ήτοι 175 βαθμοί. Με λίγα λόγια εάν ο Χάμιλτον κερδίσει, θα πάει τουλάχιστον στο +37 από τον Φέτελ και με 150 βαθμούς να απομένουν θα χρειάζεται ακόμα μία νίκη και πέντε δεύτερες θέσεις για να πάρει ακόμα έναν τίτλο.

Ferrari και Mercedes θεωρητικά παίζουν με τα ίδια «όπλα» στο… πεδίο μάχης της Σιγκαπούρης, μιας και το μακρύ μεταξόνιο που έχουν τα μονοθέσια και των δύο ομάδων φέτος αναμένεται να αποδειχθεί εξίσου «δύσκολο» στους στενούς δρόμους της Σιγκαπούρης. Ποιος μπορεί να εξελιχθεί σε φαβορί ενόψει της Κυριακής; Είναι νωρίς ακόμα, όμως υπό τούτες τις συνθήκες καλό θα ήταν να περιμένουμε ακόμα και την έκπληξη!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς