19.1 C
Athens

Καμμένου: «Σήμερα ξεκίνησε για μας το Παγκόσμιο» – Ελευθεριάδου: «Βλέπω μετά από καιρό ευτυχισμένα πρόσωπα»

Η εμφάνιση της εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών απέναντι στην Ιταλία, στο ντέρμπι του Γ΄ ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, ήταν αναμφίβολα εξαιρετική (16-12). Ενα από τα καλύτερα παιχνίδια της ελληνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στην επίθεση («ονειρεμένη» τη χαρακτήρισε μετά το ματς η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου).

Για όσους όμως παρακολουθούν σταθερά την πορεία της εθνικής γυναικών, άλλο ήταν το στοιχείο που «κέντρισε» το ενδιαφέρον: τα χαμόγελα και η λάμψη στα μάτια, η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση που απέπνεαν οι Ελληνίδες διεθνείς από το ξεκίνημα της κρίσιμης αναμέτρησης. Το περιέγραψε άλλωστε με τον καλύτερο και απλούστερο τρόπο η MVP του αγώνα, Νικόλ Ελευθεριάδου: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη, καθώς μετά από καιρό βλέπω ευτυχισμένα πρόσωπα σε αυτή την ομάδα».

«Έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε και αυτό μας ικανοποιεί πλήρως», συνέχισε η παίκτρια του Ολυμπιακού, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. «Δεν υπήρχε κανένα άγχος ποιος να σκοράρει, πώς θα βγει το σύστημα, βγήκε με πολύ καλή ροή και ομαδικότητα, θέληση, πάθος, παίξαμε με ψυχή. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να βγούμε πρώτες στον όμιλο. Τα καταφέραμε και κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Ελλάδα – Ιταλία 16-12: Εθνικός… σίφουνας στην 8άδα και ορθάνοιχτος ο δρόμος για τα μετάλλια!

Η Αλεξία Καμμένου δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή της, τόσο κατά τη διάρκεια του ματς όσο και στις δηλώσεις της αμέσως μετά: «Δεν μπορώ παρά να είμαι πολύ ευχαριστημένη από το ρυθμό της επίθεσης, τη διαχείριση του χρόνου. Τα κορίτσια έδειξαν ένα κομμάτι των δυνατοτήτων τους. Εξ αρχής έχω πει ότι η ομάδα διαθέτει μεγάλο ταλέντο στην επίθεση. Έχουμε πολλά κορίτσια που σκοράρουν απ’ έξω, πολύ καλές φουνταριστές, ειδικά στην επίθεση μας πήγαν όλα πολύ καλά. Δεν χάσαμε το μυαλό μας, κάτι που συμβαίνει ενίοτε όταν ξεφεύγει μία ομάδα στο σκορ. Δείξαμε ωριμότητα».

Η ομοσπονδιακή τεχνικός έσπευσε παράλληλα να ξεκινήσει τη διαδικασία… προσγείωσης, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον προημιτελικό της Δευτέρας (24/7): «Για εμάς ουσιαστικά σήμερα ξεκινούσε το Παγκόσμιο, ο δρόμος είναι μακρύς, νομίζω όμως πως με τέτοιες εμφανίσεις μπορούμε να πάμε πολύ καλά. Έχουμε δει πολλές φορές, όταν λέμε ότι ανοίγει ο δρόμος για κάτι καλό, να μην μας βγαίνει όλο αυτό. Δεν πρέπει να υπάρχουν προβλέψεις σε αυτά τα τουρνουά που οι ομάδες είναι τόσο κοντά. Θέλαμε την πρώτη θέση στον όμιλο, έχουμε τέσσερις μέρες να ξεκουραστούμε τώρα και να δουλέψουμε. Περιμένουμε τον αντίπαλό μας, θα δουλέψουμε κυρίως στην άμυνα».

Αναφερόμενη στην Αυστραλία, που λογικά θα είναι η αντίπαλος της εθνικής στον προημιτελικό, η Καμμένου τόνισε «Είναι πολύ δυνατή ομάδα, με φυσική δύναμη. Πιεστική στην άμυνα, μαρκάρει σχεδόν αντιαθλητικά, έχει τεράστια παράδοση στις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Θα είμαστε πολύ συγκεντρωμένες, αν παίξουμε όπως σήμερα στην επίθεση και διορθώσουμε κάποια πράγματα στην άμυνα, όλες τις ομάδες έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε».

Από την πλευρά της, η Ελευθερία Πλευρίτου υπογράμμισε: «Παίξαμε φανταστικά, άψογα, ατομικά και ομαδικά. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη, σίγουρα ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια της Εθνικής μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Από την αρχή είχαμε ηγετικό ρόλο, εμείς «κανονίζαμε» πώς θα πάει ο αγώνας, λίγο τον λιγότερο να διορθώσουμε. Επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος, έχουμε και μια μέρα ξεκούρασης περισσότερο, είμαστε έτοιμες όποιος και να είναι αντίπαλος για την τετράδα, θέλουμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Σιγά σιγά να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς