17.7 C
Athens

GM Κινγκς για Βεζένκοφ: «Έπρεπε να τον δελεάσουμε για να μην επιστρέψει στη Euroleague»

Ότι ο Σάσα Βεζένκοφ δεν πήρε ελαφρά τη καρδία την απόφαση να αφήσει τον Ολυμπιακό για το NBA είναι λίγο – πολύ γνωστό. Ο GM των Σακραμέντο Κινγκς, Μόντε ΜακΝέρ, ενίσχυσε την παραπάνω άποψη, εξηγώντας ότι η απώλεια του τίτλου της Euroleague οδήγησε την ομάδα της Καλιφόρνια στο να καταθέσει μια πολύ καλή πρόταση, αφού υπήρχε σοβαρή πιθανότητα ο Βεζένκοφ να έμενε άλλη μια χρονιά στον Ολυμπιακό προκειμένου να πανηγυρίσει μαζί του το τρόπαιο!

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο GM των Κινγκς στο Athletic:

Για το αν επηρεάστηκε η υπόθεση της μεταγραφής του από την απώλεια της Ευρωλίγκας: «Αναρωτηθήκαμε αν ο Σάσα ήθελε να επιστρέψει για να ολοκληρώσει τη δουλειά (σ.σ. να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κούπα). Τότε ξέραμε ότι θα έπρεπε να του δώσουμε μία ανταγωνιστική προσφορά».

Για το ότι οι Ευρωπαίοι παίκτες είναι άγνωστοι στο ΝΒΑ: «Πολλοί ακούνε για ξένους, δεν τους ξέρουν και αυτοί έρχονται εδώ και ξαφνικά είναι ο Μίροτιτς ή ο Μπογκντάνοβιτς ή ο Μπιέλιτσα. Ή μπορείς να κοιτάξεις πίσω και να δεις τους Πέτζα και τους Τούρκογλου. Και μόλις έρθουν εδώ, τότε ο κόσμος ενθουσιάζεται μαζί τους. Αλλά νομίζω ότι οι φίλαθλοι αισθάνονται έκπληκτοι, επειδή δεν τους γνωρίζουν καλά και δεν ξέρουν όσο μπορούν να κάνουν».

Για το πώς ξεκίνησε το φλερτ με τον Βεζένκοφ: «Ο Κόλιν Μόνταγκ είναι ο επικεφαλής των αναλυτών μας. Ήταν ίσως ο πρώτος που θυμάμαι να ασχολείται με τον Σάσα. Έχει ικανότητα να βρίσκει πολλούς ελκυστικούς ξένους παίκτες, τόσο στο Draft, όσο και στην αγορά των ελεύθερων ή για μία ανταλλαγή. Αυτό έγινε πριν από δύο χρόνια, όταν ο Σάσα ήταν ο τύπος για τον οποίο μας ενημέρωσε ο Μόνταγκ.

Υπήρχαν κάποιοι διεθνείς σύμβουλοι που τον είδαν, αλλά άρχισαν να τον παρακολουθούν και οι δικοί μας σκάουτς, μέχρι τον αντιπρόεδρο του έμψυχου δυναμικού και τον βοηθό GM. Όλοι είπαν ότι “αυτός ο τύπος είναι καλός”. Οπότε ήταν μία διαδικασία που κράτησε για πολλούς μήνες, αν όχι για δύο χρόνια και κατέληξε στο σημείο που κάναμε την ανταλλαγή. Τότε δεν ξέραμε αν θέλει να έρθει».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς