16.9 C
Athens

Παίκτης της Καρδίτσας ο Χρηστίδης

Την απόκτηση του Βασίλη Χρηστίδη ανακοίνωσε η Καρδίτσα την Τετάρτη (19/7), με τον Έλληνα ψηλό να ανακοινώνεται κι επίσημα από τη θεσσαλική ομάδα με φόντο τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Καρδίτσα, που ενισχύει σημαντικά τη γραμμή των ψηλών της:

“Ο Α.Σ.Καρδίτσας ανακοινώνει την προσθήκη του Βασίλη Χρηστίδη στο ρόστερ της ομάδας μας.

Ο Θεσσαλονικιός αθλητής, φέρνει στην ομάδα μας μέγεθος και ταλέντο, ενισχύοντας τις θέσεις κοντά στο καλάθι.

Στα 25 του χρόνια (γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1998) με ύψος 2.08 μ., ο Βασίλης Χρηστίδης αγωνίζεται ως σέντερ και πάουερ φόργουορντ.

Ξεκίνησε το μπάσκετ στο Μαντουλίδη, με τον οποίο το 2014 κατέκτησε το πρωτάθλημα παίδων, με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP των τελικών της διοργάνωσης. Εντάχθηκε στο δυναμικό του Άρη Θεσσαλονίκης, στον οποίο έκανε ντεμπούτο στην Α1 στα 18 του χρόνια την περίοδο 2016-17.

Με τη φανέλα του Άρη αγωνίστηκε συνολικά τρεις σεζόν (2016-2019), ενώ το 2019 υπέγραψε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε για δυο σεζόν στην Α2 Εθνική (2019-2021), μέχρι την επάνοδο στη Basket League το 2021.

Αρχηγός της Εθνικής Εφήβων το 2015, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ δυο χρόνια αργότερα επανέλαβε τη μεγάλη αυτή επιτυχία, αυτή τη φορά με την Εθνική Νέων Ανδρών, κατακτώντας ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Καλωσορίζουμε το Βασίλη στον Α.Σ.Καρδίτσας και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς