14.8 C
Athens

Ολυμπιακός – Σαμπάχ 1-1: Οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται χρόνο (και παίκτες)

Η βελτίωση του Ολυμπιακού στο β' μέρος δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και είναι σαφές πως εκτός από τον χρόνο που χρειάζεται η καλή δουλειά του Μαρτίνεθ, θα χρειαστούν και σημαντικές προσθήκες σε κομβικές θέσεις

Ανάμεικτα συναισθήματα θα αφήσει στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού στην Αυστρία κόντρα στη Σαμπάχ. Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στο 1-1 με τους Αζέρους σε μια αναμέτρηση που παρουσίασαν δύο πρόσωπα και ουσιαστικά «πλήρωσαν» τα λάθη τους στο πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Ισπανού προπονητή δείχνει πως βρίσκει σταδιακά την ταυτότητα που αναζητά και γυρνά στη βάση της με τον πρώτο απολογισμό να είναι αρκετά καλός για τα δεδομένα της εποχής αλλά είναι και αυτονόητο πως χρειάζονται ποιοτικές προσθήκες σε συγκεκριμένες θέσεις για να παρουσιαστεί καλύτερη ενόψει των επίσημων αγώνων τον Αύγουστο.

Μπιέλ και Φορτούνης ήταν αρκετά κινητικοί στο πρώτο μέρος, με τον Ισπανό να έχει κάποιες καλές στιγμές, την ώρα που και οι Αζέροι γίνονταν επικίνδυνοι από αμυντικά λάθη των Ερυθρόλευκων.

Στο 36′ ο Βολκόφ εκμεταλλεύτηκε το ένα εξ αυτών και τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο Ανδρούτσος πρόλαβε κι έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ακολούθησε κόρνερ στο οποίο ο Τζολάκης χρειάστηκε να κάνει μια σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Νουρίγεφ.

Τα λάθη όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 42′ ο Ρέαμπτσιουκ δεν έκανε καλή εκτίμηση στην πάσα προς τον Μπα, ο Βολκόφ πάλι έγινε κάτοχος της μπάλας και πετάχτηκε, πλάσαρε για το 0-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι Ερυθρόλευκοι βελτίωσαν άρδην επιθετικά την εικόνα τους. Ο Μασούρας έχασε τετ α τετ στο 47′ μετά την εξαιρετική κάθετη του Φορτούνη (επέμβαση του Ιμάνοφ) ενώ στο 63′ ο Ελ Αραμπί σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ρέαμπσιουκ.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 1-1 με τον Μασούρα να βρίσκει την μπάλα από κοντά μετά από γέμισμα του Φορτούνη και το τελικό σκορ παρέμεινε καθώς ελάχιστες ήταν οι φάσεις ως το τέλος.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με τη φανέλα των Πειραιωτών πραγματοποίησαν ο Ιμπόρα (που μάλιστα αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο) και ο Κίνι, που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή. Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαστάθηκε με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Τζολάκης (46΄ Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (63΄ Κίνι), Ντόι, Μπα (46΄ Ρέτσος), Ανδρούτσος (46΄ Ροντινέι), Μπουχαλάκης (30΄ Καρβάλιο), Ιμπόρα, Φορτούνης (75΄ Λάτσιος), Μπιέλ (63΄ Βρουσάι), Μασούρας (75΄ Ραμόν), Ελ Αραμπί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς