18.8 C
Athens

Μαρτίνεθ: Θέλω παίκτες με τη νοοτροπία του Αλκαράθ, υπάρχει πίστη στο πλάνο

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε έναν πρώτο απολογισμό της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία, τονίζοντας ότι υπάρχει πίστη στο πλάνο πάνω στο οποίο χτίζεται η ομάδα, ενώ ζήτησε παίκτες με τη νοοτροπία του Αλκαράθ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την Τρίτη (18/7) την καλοκαιρινή του προετοιμασία στην Αυστρία και ετοιμάζεται για την επιστροφή στη βάση την Τετάρτη, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κάνει έναν πρώτο απολογισμό για όσα έζησε ο ίδιος μαζί με το υπόλοιπο προπονητικό σταφ και τους παίκτες αυτές τις 14 ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι σε πρώτη φάση ο ίδιος έμαθε τους παίκτες του σε όλα τα επίπεδα κι αυτοί πήραν το βάπτισμα του πυρός αναφορικά με την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να προσδώσει στην ομάδα, ενώ πρόσθεσε ότι μόνο αρνητικό κομμάτι ήταν ο χρόνος, αφού όπως τόνισε θα ήθελε να είναι περισσότερος.

Επιπλέον επεσήμανε ότι υπάρχει πίστη στο πλάνο πάνω στο όποιο δουλεύει η ομάδα του, ενώ ζήτησε παίκτες τύπου… Αλκαράθ για την στελέχωση του ερυθρόλευκου ρόστερ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Το πρώτο στάδιο πιστεύω είναι πολύ θετικό. Είχαμε χρόνο για να γνωριστούμε καλύτερα, για να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να βάλουμε σε τάξη πολλά πράγματα που θέλαμε να δουλέψουμε συναισθηματικά και τακτικά.

Είχαμε χρόνο να γνωρίσουμε τους παίκτες καλύτερα τόσο ως ανθρώπους όσο και ως ποδοσφαιριστές. Κι εκείνοι μας έμαθαν το δικό μας κομμάτι, τη μεθοδολογία μας και πώς να προσφέρουν στην ομάδα. Το μόνο αρνητικό, μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο. Σ’ αυτό το διάστημα θέλουμε χρόνο να χτίσουμε μία βάση, αν είχαμε περισσότερο χρόνο θα ήταν καλύτερα για όλους μας”.

Όσον αφορά για τις σκέψεις του για τα επίσημα παιχνίδια και τα σημαντικά φιλικά με τη Ρέιντζερς και τη Νόριτς απάντησε: “Θέλω να κερδίζω. Θέλω η ομάδα να κερδίζει. Υπάρχουν παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα, δεν έχουν έρθει ακόμα. Υπάρχουν παίκτες που είναι στην ομάδα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κατάστασή τους. Σίγουρα έχω καθαρή εικόνα για τη βάση της ομάδας για τα επίσημα παιχνίδια.

Η δουλειά μου ως προπονητής είναι να βρω τη μέγιστη απόδοση απ’ όλους τους παίκτες, αλλά και από την ομάδα οπότε πρέπει να κοιτάξω το προφίλ των παικτών που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να καθορίσω λίγο πώς θα πάει η ομάδα. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να οδηγήσουμε τον ποδοσφαιριστή στη μέγιστη απόδοσή του ώστε να βοηθήσει να κερδίζουμε. Πρέπει λοιπόν να κοιτάμε προσεκτικά τα προσόντα και τα στοιχεία που έχει κάθε παίκτης και αναλόγως με αυτό πρέπει να κινηθούμε”.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ απάντησε και σε ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένος είναι και σε ποιο ποσοστό εκπληρώθηκε η δουλειά του στην Αυστρία: “Ως προπονητής η δουλειά μου είναι να βρω τη μέγιστη απόδοση για τους παίκτες μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τώρα τι θα μπορούσα να είχα κάνει. Κοιτάω τους παίκτες που έχω αυτή τη στιγμή, ψάχνοντας τη μέγιστη απόδοσή τους ώστε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα για να κερδίζουμε τα παιχνίδια.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε πρόοδο της ομάδας. Είμαστε στα χέρια ενός από τους καλύτερους αθλητικούς διευθυντές της Ευρώπης, όπως είναι ο κ. Αντόνιο Κορδόν. Έχουμε εμπιστοσύνη στο πλάνο που έχει η ομάδα. Κοιτάμε μπροστά μας, πρέπει να είμαστε ήρεμοι, σίγουρα θα υπάρχουν κινήσεις και θα κάνουμε σωστά βήματα. Θέλει ηρεμία και σιγά σιγά θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι όπως θέλουμε”.

Το όνομα του Ντομίνγκος Ντουάρτε είναι εκείνο που παίζει τα τελευταία 24ωρα, με τον ίδιο να απαντάει πως δεν μπορεί να σκέφτεται για παίκτες που δεν ανήκουν στον Ολυμπιακό: “Ακούγονται πολλά ονόματα, ακούγονται και ονόματα δυνατά τις τελευταίες μέρες. Δε μπορώ να ασχοληθώ με όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί εδώ.

Όλα αλλάζουν, εξαρτάται από τη μέρα, όπως ο καιρός εδώ. Καταλαβαίνω την ερώτησή σας και το ενδιαφέρον για τα ονόματα, αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να σκεφτόμαστε παίκτες που δεν ανήκουν στην ομάδα. Πάνω απ’ όλα είναι ο Ολυμπιακός, πρέπει να κοιτάμε την ομάδα και τα ονόματα δεν είναι τόσο σημαντικά όσο αυτή”.

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά των δύο πρώτων μεταγραφών του Ολυμπιακού υπογράμμισε: “Είναι παίκτες που σίγουρα θα προσφέρουν στην ομάδα, είναι έμπειροι και θα προσφέρουν βοήθεια και εντός και εκτός γηπέδου. Δεν θέλω να κρατήσω μόνο αυτό.

Τους φέραμε επειδή ξέρουμε ότι θα βοηθήσουν την ομάδα να είμαστε μια πιο σωστή και πιο δυνατή ομάδα. Θα βοηθήσουν με την εμπειρία και την απόδοσή τους στο γήπεδο. Θα βοηθήσουν μέσα στο παιχνίδι, τακτικά, αλλά και εκτός με πράγματα που δε φαίνονται γιατί βοηθάνε πολύ μέσα στα αποδυτήρια. Κι αυτό ειδικά για τους νέους που επιθυμούν βελτίωση είναι πιο χρήσιμο”.

Η συζήτηση του Μαρτίνεθ με τους δημοσιογράφους έκλεισε με το επίτευγμα του Κάρλος Αλκαράθ με την κατάκτηση του Wimbledon. Πόσους… Αλκαράθ θα ήθελε όμως στην 11άδα του: “Τι θέση παίζει ο Αλκαράθ (σ.σ. γέλια); Τη νοοτροπία του θέλω. Κι εγώ και ο Αντόνιο Κορδόν ψάχνουμε παίκτες οι οποίοι, πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, να έχουν μυαλό. Παίκτες με νοοτροπία νικητή, φιλόδοξους και αυτό κρατάω από τον Κάρλος.

Παίκτες που δουλεύουν σιωπηλά. Ο Αλκαράθ είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για εκείνους. Δεν είναι εύκολο να το βρεις αυτό. Γι’ αυτό ο κύριος Κορδόν με την ομάδα του κι εμείς ψάχνουμε άτομα κυρίως. Το μυαλό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στα υψηλά επίπεδα στο άθλημα. Προφανώς και το ταλέντο. Αν ο Αλκαράθ δεν είχε και ταλέντο πέρα από το μυαλό που έχει, δεν θα έφτανε τόσο ψηλά”.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς