23.2 C
Athens

Βαλμπουενά: Στην Ελλάδα θα έπαιζα μόνο για τον Ολυμπιακό, ήλπιζα να κλείσω εκεί την καριέρα μου

Ο Ματιέ Βαλμπουενά υποστήριξε πως νιώθει φρέσκος και θα ήθελε να παίξει ακόμα έναν χρόνο, ενώ τόνισε πως έδωσε μια ηχηρή απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό στα 35 του

Το ποδοσφαιρικό μέλλον του Ματιέ Βαλμπουενά φαίνεται πως δεν είναι στην Ελλάδα, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος στη χώρα μας θα αγωνιζόταν μόνο για τον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος αποτελεί εδώ και λίγες μέρες παρελθόν από τους Ερυθρόλευκους και παρά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι κοντά στον Βόλο, ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει στη χώρα μας την καριέρα του μιλώντας στην Equipe.

Επιπλέον, ανέφερε πως ο ίδιος νιώθει πως μπορεί να συνεχίσει ακόμη και πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήλπιζε.

Αναλυτικά:

Γιατί έφυγες από τον Ολυμπιακό;

«Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια εκεί καθώς είχα καλή απόδοση, είχα πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο και τους οπαδούς, συμφωνήσαμε να συναντηθούμε για να μιλήσουμε για το μέλλον. Υπέγραφα μόνο μονοετή συμβόλαια που παρατείναμε κάθε φορά. Μόλις ολοκληρώσαμε μια κάπως περίπλοκη σεζόν όπου τερματίσαμε τρίτοι και δεν κατακτήσαμε έναν τίτλο. Είχαμε και τέσσερις διαφορετικούς προπονητές. Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να συνεχίσω να επιβλέπω τους νέους στην ομάδα, αλλά ο σύλλογος προτίμησε να μου προσφέρει να γίνω μέλος του επιτελείου. Ήμουν λίγο έκπληκτος».

Λίγο απογοητευμένος;

«Ναι, λίγο. Δεν είχα προσδοκίες όσον αφορά τον χρόνο παιχνιδιού, δεν διεκδικούσα κάτι συγκεκριμένο. Αλλά ήρθε ένας νέος προπονητής, ένας νέος αθλητικός διευθυντής επίσης. Έβαλαν τους όρους τους, ήθελαν να αναζωογονήσουν το ρόστερ και έμειναν πολλοί τριαντάρηδες εκτός. Κατάλαβα με τον καιρό ότι ίσως ήταν καλύτερο να φύγω κι εγώ, ότι δεν έπρεπε να μείνω».

Αλλά δεν βαρέθηκες να ψάξεις μία νέα αρχή;

«Ξέρεις, μερικές φορές, οι ποδοσφαιριστές, παραπονιόμαστε λίγο, δεν θέλουμε πάντα να σηκωθούμε το πρωί για να πάμε στην προπόνηση, αλλά γρήγορα καταλαβαίνουμε πόσο τυχεροί είμαστε. Το συνειδητοποιώ. Θέλω ακόμα να ανακαλύπτω νέα πράγματα, να διασκεδάζω».

Είναι δυνατή η επιστροφή στη Γαλλία;

«Δεν είμαι κλειστός αλλά, ειλικρινά, δεν είναι η προτεραιότητά μου.

Ακόμα και στο Μπορντό, όπου όλα ξεκίνησαν και θα μπορούσαν επίσης να έχουν τελειώσει;

«Θα ήταν υπέροχη ιστορία, είναι αλήθεια (χαμογελάει). Ακόμη και στη Ligue 2, η Μπορντό αντιπροσωπεύει κάτι για μένα. Θα δούμε»

Έχεις ήδη προτάσεις;

«Από την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησής μου από τον Ολυμπιακό, είχα αρκετές κλήσεις από ατζέντηδες, μάνατζερ ή μεσάζοντες για να μου πουν για το ένα ή το άλλο ενδεχόμενο, αλλά τίποτα συγκεκριμένο για τη στιγμή. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει πολλές επαφές στην Ελλάδα και προσφέρθηκε να μου βρει ομάδα. Αλλά στην Ελλάδα ήθελα να παίξω μόνο για έναν σύλλογο: τον Ολυμπιακό. Είμαι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: Στα δεκαοκτώ χρόνια καριέρας, είναι η πρώτη φορά που είμαι ελεύθερος. Εξακολουθώ να θέλω να διασκεδάζω και, ειλικρινά, η οικονομική πτυχή δεν παίζει ρόλο».

Δεν «φοβάσαι» να πας αλλού;

«Όχι, γιατί το κεφάλι και τα πόδια, ακολουθούν πάντα. Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, είναι σίγουρο, αλλά δεν πήγε όπως ήλπιζα. Τώρα θέλω ακόμα να παίξω για τουλάχιστον ένα χρόνο. Και πάλι, νιώθω φρέσκος. Αν έβλεπα ότι δεν προχωρούσα πια στο γήπεδο, θα ήξερα και θα σταματούσα. Αλλά έπαιξα 29 αγώνες την περασμένη σεζόν (σε όλες τις διοργανώσεις), φυσικά μου είναι πιο δύσκολο να συνδυάσω αγώνες υψηλής έντασης, αλλά μπορώ ακόμα να αποδώσω καλά».

Χρειάζεσαι ακόμα αυτή την αναγνώριση;

«Όχι, απλά θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ ακόμα να συνεχίσω, να απολαύσω λίγο περισσότερο. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με την ιδέα να μπορέσω να ανταποκριθώ σε μια τελευταία πρόκληση, να ανακαλύψω, ίσως, μια νέα χώρα, ένα νέο πρωτάθλημα».

Τι σε κάνει να τρέχεις ακόμα σχεδόν στα 39 σου;

«Με οδηγεί αυτό το πάθος για το ποδόσφαιρο. Δεν έχω πια τα 20χρονα πόδια μου, φυσικά, αλλά μέχρι στιγμής είμαι χωρίς τραυματισμούς, νιώθω ότι έχω ακόμα περισσότερα να δώσω. Και τότε, ξέρετε, η ιστορία μου είναι λίγο διαφορετική από άλλους παίκτες. Έπρεπε να περάσω από άλλους δρόμους για να πετύχω, δεν ήμουν πραγματικά στον επαγγελματικό κόσμο μέχρι τα 21 μου, οπότε θέλω να απολαύσω λίγο περισσότερο. Ο κόσμος είπε ότι πήγαινα διακοπές όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό. Θα γινόμουν 35 και έμεινα τέσσερα χρόνια, κέρδισα τίτλους. απέδειξα το αντίθετο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς