16.2 C
Athens

Λειψία: Ανακοίνωσε τον νεαρό Μπιτσιαμπού από την Παρί και ολοκληρώνει και τον δανεισμό του Σίμονς

Η σημερινή ημέρα ήταν αυτή που θα ξεκαθάριζε τα πράγματα σχετικά με το μέλλον του Τσάβι Σίμονς και έτσι έγινε, καθώς υπάρχει οριστική συμφωνία ανάμεσα σε Παρί και Λειψία για τον δανεισμό του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού.

Επιπλέον, οι Ταύροι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ελ Σαντάιγ Μπιτσιαμπού από τους πρωταθλητές Γαλλίας.

Ο Τσάβι Σίμονς έλαμψε με τη φανέλα της Αϊντχόφεν και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες άρχισαν να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του. Το πάνω χέρι ωστόσο είχε η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς όταν τον παραχώρησε στην ολλανδική ομάδα έβαλε ως όρο στη συμφωνία να υπάρχει μια μικρή (βάση την αξία του ποδοσφαιριστή) ρήτρα επαναγοράς.

Αυτή ήταν στα 6.000.000 ευρώ, με τους πρωταθλητές Γαλλίας να την ενεργοποιούν την Κυριακή (16/7) και να εντάσσουν ξανά στο ρόστερ τους τον 20χρονο μεσοεπιθετικό.

Ωστόσο ο ποδοσφαιριστής δεν θα μείνει στο Παρίσι καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρξε η σκέψη να δοθεί ως δανεικός. Η Λειψία κινήθηκε γρήγορα και τον έκανε δικό της για τον επόμενο χρόνο ως δανεικό, χωρίς όμως να υπάρχει ρήτρα αγοράς στη συμφωνία καθώς στην Παρί πιστεύουν πολύ στον ποδοσφαιριστή και για αυτό ακριβώς αποφάσισαν να τον κάνουν ξανά δικό τους.

Πέρα από το καυτό ζήτημα του Τσάβι Σίμονς, η Λειψία ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου αμυντικού Ελ Σαντάιγ Μπιτσιαμπού επίσης από την Παρί, με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει για 5 χρόνια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς