23.2 C
Athens

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας βράβευσε τον Βεζένκοφ για την προσφορά του στον αθλητισμό της χώρας

Ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη του νεανικού αθλητισμού ήταν το κεντρικό θέμα των συνομιλιών που είχαν τη Δευτέρα (17/7) ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ με τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Υπουργό Αθλητισμού Ντίμιταρ Ίλιεφ.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει αθλητές ηλικίας 18 έως 23 ετών στο μεταβατικό στάδιο ώστε τα καλά αποτελέσματα που επιτυγχάνουν οι νέοι Βούλγαροι αθλητές να μπορούν να συνεχιστούν στο κορυφαίο επίπεδο αθλητισμού, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας.

«Αποτελείτε έμπνευση για όλους τους Βούλγαρους. Είμαι πεπεισμένος ότι η επιτυχία σας θα αποτελέσει κίνητρο για τα παιδιά μας να αρχίσουν να αθλούνται ενεργά», είπε ο Ντένκοφ απευθυνόμενος στον δεύτερο Βούλγαρο αθλητή που αγωνίζεται στο ΝΒΑ.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός απένειμε στον Βεζένκοφ τιμητική πλακέτα για την ιδιαίτερη προσφορά του στον βουλγαρικό αθλητισμό, ενώ ο καλαθοσφαιριστής τού χάρισε τη φανέλα του με τον αριθμό 41, με την οποία αγωνίστηκε πρόσφατα για τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό.

Ο Βεζένκοφ θα ενταχθεί την επόμενη σεζόν με τους Σακραμέντο Κινγκς στο πιο φημισμένο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο και θα γίνει ο δεύτερος Βούλγαρος που το επιτυγχάνει μετά τον Γκεόργκι Γκλούτσκοφ, ο οποίος έπαιξε στους Φοίνιξ Σανς μεταξύ 1985 και 1986.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Βούλγαρος καλαθοσφαιριστής αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2022/2023, κέρδισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Ευρωλίγκας και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα της σεζόν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς