22.6 C
Athens

Ο πιο «ψημένος» Ντόη και αυτά που θέλει ο Μαρτίνεθ από τον στόπερ του

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει αποδείξει έμπρακτα στην προπονητική του καριέρα πως βασίζει πολλά σε στόπερ που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικά τον δυναμισμό στις μονομαχίες και την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, στοιχεία που διαθέτει και εξελίσσει καθημερινά στην Αυστρία ο Ανδρέας Ντόη

Ο Ανδρέας Ντόη βούτηξε απευθείας στα βαθιά την περασμένη σεζόν, ανταποκρίθηκε στην ευκαιρία και το φετινό καλοκαίρι είναι το σημαντικότερο για τον ίδιο στην έως τώρα καριέρα του.

Ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός στα 21 του βλέπει πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ποντάρει αρκετά στα στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του και σε αυτά που έχει εξελίξει από την ημέρα που έγινε σταθερά μέλος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός προπονητής στα δύο φιλικά των Ερυθρόλευκων ως τώρα έχει χρησιμοποιήσει τον Ντόη ακόμα και στη θέση του αμυντικού χαφ κι αυτό έχει εξήγηση: Ο Γαλιθιάνος θέλει παίκτες που να μπαίνουν δυνατά στις μονομαχίες και να έχουν υπεροχή στο ψηλό παιχνίδι τόσο για τις στημένες φάσεις όσο και για την καλή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω και εξετάζοντας κανείς τους ποδοσφαιριστές που ο Μαρτίνεθ εμπιστεύτηκε στις θητείες του σε Γρανάδα και Εσπανιόλ θα παρατηρήσει κανείς αρκετά κοινά στοιχεία.

Για παράδειγμα, στους Καταλανούς οι Μόντες και Καμπρέρα έγιναν βασικό δίδυμο και συνδύασαν δυναμισμό και ταχύτητα, έστω κι αν υπήρχε σημαντικό μειονέκτημα στο χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω με σωστές μεταβιβάσεις.

Το ίδιο ισχύει και στη θητεία του στη Γρανάδα με Ντομίνγκος Ντουάρτε, Χερμάν Σάντσεθ και Χεσούς Βαγιέχο να έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά στο στυλ παιχνιδιού τους με αυτά του Ανδρέα Ντόη, ο οποίος καθημερινά στην Αυστρία κοιτάει να αποδείξει στον προπονητή του πως μπορεί να προσφέρει με διαφορετικούς τρόπους και σε οποιαδήποτε θέση.

«Τι στόπερ, τι αμυντικό χαφ, δεν έχω θέμα, θέλω να παίζω. Θα παίζω όπου θέλει η ομάδα. Και τις δύο θέσεις μου έχει ζητήσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, το έχω συζητήσει μαζί του, δεν έχω θέμα», υποστήριξε ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού που σε αυτό το βασικό στάδιο προετοιμασίας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα κι όταν έρθει ο ξένος στόπερ που αναζητούν οι Ερυθρόλευκοι.

Δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος ακόμα από το ντεμπούτο του Ντόη με την πρώτη ομάδα κι όμως ήδη έχει αλματώδη εξέλιξη. Γνωρίζει πια τι πρέπει να βελτιώσει και πώς θα το κάνει δουλεύοντας με ένα ικανό επιτελείο και σε έναν σύλλογο που τη δεδομένη περίοδο επενδύει πάνω του.

Μένει να φανεί πώς σκοπεύει να τον διαχειριστεί ο Μαρτίνεθ (που ως τώρα επιμένει να τον «βλέπει» για δύο θέσεις) σε μια σεζόν που προβλέπεται μεγάλη λόγω των πολλών αγώνων αλλά και με τον Ντόη πια να είναι πολύ πιο ψημένος και χωρίς το άγχος της… πρώτης σεζόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς