22.6 C
Athens

Wimbledon: Ο τρομερός Αλκαράθ αποκαθήλωσε τον τεράστιο Τζόκοβιτς σε επικό τελικό σχεδόν 5 ωρών!

Το τρομερό παιδί του παγκοσμίου τένις λύγισε τον άνθρωπο που είχε κατακτήσει τα τέσσερα τελευταία Wimbledon σε έναν ανεπανάληπτο τελικό που θα μείνει στην ιστορία

Αυτό που έκανε ο Κάρλος Αλκαράθ δεν έχει προηγούμενο! Ο 20χρονος Ισπανός (νούμερο 1) εκθρόνισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς (νούμερο 2) κατακτώντας το Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν επικό τελικό με 3-2 σετ (1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4).

Αυτό το παιδί-θαύμα, αυτός ο τενίστας που εκπροσωπεί τη νέα γενιά, πέτυχε κάτι ασύλληπτο απέναντι στον βασιλιά των Grand Slam και εκείνον που κατείχε τον τίτλο στις τέσσερις τελευταίες ισάριθμες διοργανώσεις: τον απίστευτο Νόλε που τελευταία φορά έχασε τον τίτλο από τον Άντι Μάρεϊ το 2013.

Είναι συγκλονιστικό αυτό που πέτυχε ο Αλκαράθ (τρίτος Ισπανός που κατακτά το τρόπαιο) σε έναν επικό τελικό που κράτησε 4 ώρες και 43 λεπτά. Για πολύ λίγο δεν έγινε ο πιο μεγάλος τελικός σε διάρκεια.

Πρόκειται για τον δεύτερο τίτλο σε Grand Slam μετά την κατάκτηση του US Open πριν από έναν χρόνο, με τον Αλκαράθ – πέρα της ποιότητάς του – να πιστοποιεί πως έχει ασύλληπτη νοοτροπία.

Το λέμε αυτό γιατί ο Νόλε κατέκτησε… σβηστά με 1-6 το πρώτο σετ την ώρα που αντίπαλός του έδειχνε χαμένος και τρομακτικά αγχωμένος. Ωστόσο, από το δεύτερο σετ η εικόνα του αγώνα άρχισε να αλλάζει. Ο Ισπανός έκανε γρήγορο μπρέικ και προηγήθηκε με 2-0, ο Νόλε έκανε μπρέικ μπακ αλλά στη συνέχεια είχαμε ισορροπία και στη λεπτή γραμμή του τάι μπρέικ ο Αλκαράθ ισοφάρισε.

Με φόρα και με τρομερή βελτίωση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του, έκανε το 6-1 με συνοπτικές διαδικασίες και σημαντικά μπρέικ για το 2-1. Η ψυχολογία και ο έλεγχος του αγώνα έκλινε προς το μέρος του ξεκάθαρα πια.

Φυσικά, ο Σέρβος πρωταθλητής είναι… λιοντάρι. Επτά τίτλοι είναι αυτοί, άλλωστε, καθώς και τέσσερις διαδοχικοί. Ανέβασε το επίπεδό του στο τέταρτο σετ, κράτησε το σέρβις του ακόμα και υπό πίεση και έκανε και μπρέικ για να φτάσει στο 2-2 με 4-6 και να οδηγήσει το ματς σε πέμπτο σετ.

Εκεί ο σπουδαίος Αλκαράθ έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ κι αυτό αποδείχθηκε κλειδί. Φλέρταρε με δεύτερο μπρέικ, κράτησε το σέρβις του και στο τέλος έπεσε στο γρασίδι μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που πέτυχε για να γράψει ιστορία στο αρχαιότερο τουρνουά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς