18.6 C
Athens

Βέστερλο – ΠΑΟΚ 3-2: «Τρικυμία» αμυντικά οι Θεσσαλονικείς στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία

Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε τρία εντυπωσιακά γκολ και γλίτωσε κάμποσα ακόμη κόντρα στη Βέστερλο, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να εμφανίζουν κάκιστη ανασταλτική λειτουργία

Το καμπανάκι χτύπησε ξανά για τον ΠΑΟΚ λίγο πριν αναχωρήσει από την Ολλανδία για να επιστρέψει στη βάση του. Οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν προβληματική εικόνα αμυντικά απέναντι στη Βέστερλο και ηττήθηκαν με 3-2 στο τελευταίο τους φιλικό παιχνίδι που έδωσαν εκτός Ελλάδας.

Οι Βέλγοι που τερμάτισαν στην 7η θέση στην κανονική περίοδο του περυσινού τους πρωταθλήματος φανέρωσαν αρκετά από τα ζητήματα που έχουν να βελτιώσουν οι Θεσσαλονικείς ενόψει των αγώνων με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 4′ με τον Νάρεϊ μετά το ωραίο γύρισμα του Ράφα Σοάρες ωστόσο οι Βέλγοι πολύ γρήγορα βρήκαν δύο γκολ σε φάσεις που οι Ασπρόμαυροι εμφάνισαν τρομερό πρόβλημα στην άμυνα. Ο Ματσούο με φοβερό σουτ έκανε το 1-1 στο 14′ και στο 15′ ακολούθησε ένα κλέψιμο στον Κωνσταντέλια και γρήγορο τρανζίσιον για το 2-1 του Γιόου.

Παρόλα αυτά οι Ασπρόμαυροι ισοφάρισαν σε 2-2 άμεσα με το πλασέ του Μπράντον Τόμας. Η Βέστερλο είχε δοκάρι στο 36′, έχασε τετ α τετ στο 39′ (ο σκόρερ Ματσούο νικήθηκε από τον Κοτάρσκι), με τον ΠΑΟΚ να χάνει κι εκείνος τετ α τετ με τον Τζίμα.

Από το δεύτερο μέρος ξεκίνησαν οι αλλαγές και οι ευκαιρίες ήταν λιγότερες. Ωραία αντεπίθεση των Βέλγων και πάσα του Έντισον Γιορντάνοφ, με τον Ντάτσι να πλασάρει ιδανικά τον Κοτάρσκι για το 3-2. Κάπου εκεί ουσιαστικά έπεισαν… οι διακόπτες από τις δυο ομάδες, με τις αλλαγές να μη βοηθούν στο να παιχτεί αξιόλογο ποδόσφαιρο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (63′ Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (75′ Βιεϊρίνια), Τσιγγάρας, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (63′ Ρικάρντο), Τόμας (77′ Γκορντεζιάνι), Π. Τζίμας (63′ Κανίς).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς