17.9 C
Athens

Σλούκας και Ντόρσεϊ άνοιξαν τον δρόμο για την κλήση του Τόμας Γουόκαπ στην εθνική

Το παρασκήνιο πίσω από την επικείμενη κλήση του Τόμας Γουόκαπ στην εθνική Ελλάδας και το ντόμινο των εξελίξεων μετά την απόφαση του Κώστα Σλούκα να ξεκουραστεί το φετινό καλοκαίρι, παρόλο που ο ίδιος γκρίνιαζε για τον «περιορισμένο χρόνο» συμμετοχής του στην τελευταία του σεζόν με τον Ολυμπιακό...

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ένας από τους πιο ανήσυχους ομοσπονδιακούς τεχνικούς ενόψει Μουντομπάσκετ. Αυτό συμβαίνει επειδή η εθνική Ελλάδας αναμένεται να παραταχθεί με αρκετές απουσίες στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού της χρονιάς. Εκεί όπου θα κάνει το ντεμπούτο του με τα γαλανόλευκα o Τόμας Γουόκαπ, έχοντας εδώ και μήνες το σχετικό δικαίωμα μέσω της ελληνοποίησής του.

Για την τεράστια μπασκετική αξία του Τεξανού δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Όπως δεν υπάρχει αμφιβολία και για την… ελληνικότητα της καρδιάς του. Δυο χρόνια ήδη στη χώρα μας και με συμβόλαιο για ακόμη τέσσερα, ο Γουόκαπ δείχνει ήδη πολύ δεμένος με τη δεύτερη πατρίδα του.

Αποκάλυψη: Ο Σλούκας πρότεινε… Γιαν Βέσελι στον Δ. Γιαννακόπουλο!

Ότι θα βρεθεί στο Μουντομπάσκετ της Ασίας θεωρείται πλέον δεδομένο. Δεν ήταν όμως δεδομένο μέχρι πριν από λίγο καιρό, όταν ο Ιτούδης θα καλούταν να επιλέξει ανάμεσα σε εκείνον και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ αφού μόνο ένας τους μπορεί να δηλωθεί στο ρόστερ. Πώς η επιλογή του Γουόκαπ έγινε μονόδρομος; Ας όψεται ο Κώστας Σλούκας.

Η απόφαση του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού να μην ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής για λόγους «ξεκούρασης και αποθεραπείας μετά από μια απαιτητική σεζόν», μετέτρεψε τον Γουόκαπ σε φαβορί. Την ίδια στιγμή, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ φαίνεται πως δεν ήθελε καν να περιμένει να μάθει την τελική απόφαση του προπονητή του σε Φενέρ και εθνική, ενημερώνοντας ότι δεν προτίθεται να αγωνιστεί στο Μουντομπάσκετ.

Κάπως έτσι, δεν τέθηκε καν θέμα επιλογής και διλήμματος, αφού η κλήση του Τόμας Γουόκαπ μετατράπηκε σε μονόδρομο. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο βασικός point guard της ελληνικής πεντάδας, Νικ Καλάθης, δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εξαιρετικά αμφίβολο, τον Ιωάννη Παπαπέτρου επίσης και τους Σλούκα, Ντόρσεϊ εκτός ομάδας, ο καταρτισμός της 12άδας ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου μοιάζει με δυσεπίλυτο πρόβλημα για τον Ιτούδη και την ΕΟΚ.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

EuroLeague: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και 35.000 ευρώ στον Αταμάν

Βαρύ πρόστιμο για ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Εργκίν Αταμάν μετά απ' όσα έγιναν στο Game 1 με τη Μακάμπι

Παναθηναϊκός – Άρης: Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ημέρα και ώρα του τελικού Κυπέλλου

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για τον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη

Η ανεξίτηλη σφραγίδα του Τσικίνιο στον Ολυμπιακό

Ο Πορτογάλος είναι ο ορισμός του σύγχρονου box to box μέσου και με τις εμφανίσεις του τείνει να αποτελέσει μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του Ολυμπιακού σε μια δύσκολη περίοδο για καλές κινήσεις όπως αυτή του Ιανουαρίου