22.4 C
Athens

Βοντρούσοβα – Ζαμπέρ 2-0: Η Τσέχα κατέκτησε το Wimbledon και τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της

Η 24χρονη Τσέχα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας της και κατέγραψε μια ιστορική επίδοση, όντας η 3η πρωταθλήτρια από την πατρίδα της που αναδεικνύεται βασίλισσα του Wimbledon

Η νέα Βασίλισσα του Wimbledon ακούει στο όνομα Μαρκέτα Βοντρούσοβα! Η Τσέχα (νούμερο 42) κατέκτησε τον πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας της απέναντι στην Ονς Ζαμπέρ (νούμερο 6) (6-4, 6-4), η οποία έχασε δεύτερο διαδοχικό τελικό στο ιστορικό τουρνουά του Λονδίνου και στην τρίτη παρουσία της σε τελικό μεγάλου τουρνουά.

Από την άλλη, η Βοντρούσοβα έγραψε ιστορία καθώς ήταν unseeded στο τουρνουά και ουδεμία πρωταθλήτρια το είχε πετύχει αυτό στην Open εποχή του Wimbledon, την ώρα που έγινε η τρίτη αθλήτρια από την Τσεχία μετά τις Ναβρατίλοβα (9) και Κβίτοβα (2) που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο.

Μια εκπληκτική πορεία για μια αθλήτρια που είχε σοβαρούς τραυματισμούς και ταλαιπωρήθηκε πολύ για να επιστρέψει σε έναν δεύτερο τελικό Grand Slam στην καριέρα της μετά το 2019 στο Ρολάν Γκαρός.

Η Τσέχα παρά το γρήγορο μπρέικ που δέχθηκε, το πήρε σχεδόν άμεσα πίσω αλλά η Τυνήσια έκανε το 2-4.

Παρόλα αυτά, η Βοντρούσοβα πήρε τέσσερα γκέιμ σερί για να κάνει το 6-4 και το 1-0, επιβάλλοντας και στο δεύτερο σετ τον ρυθμό της μετά το γρήγορο μπρέικ που πέτυχε. Με εντυπωσιακή εμφάνιση, η 24χρονη από την Τσεχία έτρεξε ξανά σερί στα γκέιμ κι έφτασε στο 2-0 με το ίδιο σκορ (6-4).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς