15.6 C
Athens

Η Γουέστ Χαμ αποχαιρέτησε τον Ράις που προβάρει τα χρώματα της Άρσεναλ

Και με τη… βούλα παρελθόν από το δυναμικό της Γουέστ Χαμ αποτελεί ο Ντέκλαν Ράις, καθώς ο σύλλογος της Premier League γνωστοποίησε σήμερα (15/7) την αποχώρηση του διεθνούς μέσου, ο οποίος την παρελθούσα σεζόν οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Europa Conference League.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των «σφυριών», επετεύχθη συμφωνία για τη μεταγραφή του 24χρονου μέσου έναντι ποσού-ρεκόρ, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιείται το κόστος της ή η ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ράις.

Πάντως, τα βρετανικά ΜΜΕ «συνδέουν» τον παίκτη με την Άρσεναλ, με το αρχικό κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια λίρες, ενώ η σχετική συμφωνία περιλαμβάνει και άλλα πέντε εκατομμύρια λίρες υπό τη μορφή μπόνους επίτευξης στόχων.

Το ποσό αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει διαθέσει ποτέ η Άρσεναλ για μεταγραφή, καθώς αυτή τη στιγμή το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» κατέχει η απόκτηση του Νικολά Πεπέ από τη Λιλ έναντι 72 εκατομμυρίων λιρών το 2019.

Παράλληλα, η επικείμενη μετακίνηση του Ράις είναι λίγο… φθηνότερη από το ρεκόρ μεταγραφής στη Βρετανία, το οποίο σημείωσε η Τσέλσι τον Ιανουάριο, όταν κατέβαλε στην Μπενφίκα 106,8 εκατ. λίρες στην Μπενφίκα για τον Έντσο Φερνάντες.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς