22.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – Χάποελ Μπερ Σεβά 1-1: Οι Πράσινοι άφησαν καλές εντυπώσεις σε δυνατό τεστ στη Λεωφόρο (vid)

Οι Πράσινοι έμειναν στο 1-1 με τους Ισραηλινούς σε ένα φιλικό με αρκετές ευκαιρίες και καλό ρυθμό - Ακολουθεί η Ράγιο Βαγιεκάνο για τον Παναθηναϊκό που αντιμετώπισε κάποια αμυντικά ζητήματα

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες λόγω καύσωνα ωστόσο Παναθηναϊκός και Χάποελ Μπερ Σεβά έδωσαν ένα ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και μοιραία έμεινε στο 1-1 με τους Ισραηλινούς που παρουσίασαν πολύ εικόνα. Οι Πράσινοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Σένκεφελντ, Τσέριν και Ιωαννίδη που προφυλάχθηκαν, ενώ στις εξέδρες βρέθηκαν τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Βιλένα και Γεντβάι (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα).

 

Το επόμενο πράσινο τεστ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο ίδιο γήπεδο απέναντι στη σκληροτράχηλη Ράγιο Βαγιεκάνο, στο πιο δυνατό ματς πριν τα επίσημα με την Ντνίπρο.

Τα δύο γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος κι αφού προηγήθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Μόλις στο 6′ ο Σπόραρ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ενώ ανάλογη τύχη είχε η προσπάθειά του και στο 14′.

Το πράσινο προβάδισμα ήρθε στο 30ό λεπτό όταν ο κεφάτος Μλαντένοβιτς ανέβηκε από τα αριστερά και σέντραρε για τον Βέρμπιτς που έπιασε μια δύσκολη κεφαλιά ανάμεσα στους αμυντικούς της Χάποελ και σημείωσε το 1-0.

 

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, είχαν δείξει τις προθέσεις τους επιθετικά με τον εξαιρετικό Κλιμάλα και η ισοφάριση ήρθε τελικά στο 44′ με ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά και γύρισμα του Πέτερσον για τον Στογιάνοφ που με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 1-1.

 

Ο εξαιρετικός ρυθμός διατηρήθηκε στο δεύτερο μέρος και παρά τις αλλαγές. Ο Τζούρισιτς ήταν ο κορυφαίος του τριφυλλιού σε αυτό το διάστημα καθώς είχε τρεις σπουδαίες τελικές προσπάθειες, με το ένα σουτ να καταλήγει και στο δοκάρι του Μαρτσιάνο στο 82′.

Από την πλευρά της η Χάποελ έφτασε κοντά στο 1-2 με τον Κλιμάλα στο 58′, ωστόσο ο Λοντίγκιν επενέβη δυναμικά, ενώ ανάλογη σωστή αντίδραση είχε και στο καλό πλασέ του Ελίας στο 63′.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν (65′ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (65′ Κάτρης), Μάγκνουσον (46′ Φικάι), Μλαντένοβιτς (46′ Χουάνκαρ), Πέρεθ (46′ Τσόκαϊ), Κλεϊχνέισλερ (46′ Ζέκα), Μπερνάρ (46′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (46′ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46′ Αϊτόρ), Σπόραρ (46′ Γερεμέγεφ).

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Μαρτσιάνο, Ελχαεμέντ (46′ Μπαριέρο), Αμπουάμπιντ (60′ Σαφούρι), Βίτορ (81′ Μπέρενστειν), Λόπες, Σαμίρ (46′ Γιελχέσκελ), Γκορντάνα (81′ Γκάναχ), Στογιάνοφ (60′ Ελίας), Μπαντάς (70′ Σέφερ), Πέτερσον (70′ Πάουντ), Κλιμάλα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς