16.4 C
Athens

Ο Άγιαξ άφησε ελεύθερο τον Ντούσαν Τάντιτς

Τα δημοσιεύματα των ολλανδικών Μέσων που ήθελαν τον Ντούσαν Τάντιτς να μην είναι ικανοποιημένος στον Άγιαξ και να έχει ζητήσει την αποχώρησή του, επιβεβαιώθηκαν πλήρως το βράδυ της Παρασκευής (14/7).

Οι Ολλανδοί ανακοίνωσαν πως αποδέχθηκαν το αίτημα του 34χρονου διεθνή Σέρβου μεσοεπιθετικού και αρχηγού τους και έλυσαν το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει, έναν χρόνο πριν τη λήξη του.

Η επίσημη ανακοίνωση δεν αναφέρει τους λόγους αποδέσμευσης του Τάντιτς, ωστόσο τα διεθνή Μέσα ισχυρίζονται πως ο Σέρβος δεν ήταν ικανοποιημένος με την ποιότητα του ρόστερ και αναζητούσε μια νέα πρόκληση υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, ο Άγιαξ «γλίτωσε» το βαρύ συμβόλαιο του αρχηγού του, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει μελλοντικά ως προπονητής.

Ο Τάντιτς αποκτήθηκε από τον Άγιαξ το 2018 με μεταγραφή από τη Σαουθάμπτον αντί 14.000.000 ευρώ και μέτρησε 241 συμμετοχές με 105 γκολ και 112 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα κι ένα Super Cup Ολλανδίας, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 28 γκολ τη σεζόν 2018/19 και δύο φορές Σέρβος ποδοσφαιριστής της χρονιάς κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Άμστερνταμ, ενώ αποτέλεσε υπόδειγμα αρχηγού εντός κι εκτός γηπέδου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς