24 C
Athens

Ρέτσος: Φτιάχνουμε μια ομάδα-οικογένεια, δουλεύω για να είμαι βασικός στον Ολυμπιακό

Στη δουλειά που γίνεται στις σχέσεις της ομάδας στάθηκε στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Ο Έλληνας αμυντικός του Ολυμπιακού μίλησε μετά το φιλικό παιχνίδι με τη Νόρντζελαντ και στάθηκε και σε άλλα πράγματα πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, λέγοντας χαρακτηριστικά «φτιάχνουμε μια ομάδα, μια οικογένεια».

Επιπλέον μίλησε για τα συμπεράσματα που άφησε το φιλικό παιχνίδι παιχνίδι, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έχει ξεκινήσει με… φόρα, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Ποια είναι τα συμπεράσματά σου από το φιλικό;

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, ένα πολύ καλό τεστ. Ήταν μία νέα ομάδα σε ηλικία, αλλά γενικά έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Είδαμε πράγματα που θέλαμε για εμάς, όπως η πίεση ψηλά που το θέλουμε στο παιχνίδι μας. Είδαμε πώς το εφαρμόσαμε. Είδαμε μία αρκετά ποιοτική ομάδα. Κλέψαμε αρκετές μπάλες και είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη συνέχεια της προετοιμασίας μας και για τον αγώνα που έχουμε στις 10 Αυγούστου».

Είστε δέκα μέρες στην Αυστρία. Τι είναι αυτό που βλέπεις ότι βελτιώνεται στην ομάδα;

«Πέρα από το αγωνιστικό, το σημαντικό είναι ότι φτιάχνουμε μία ομάδα, μία οικογένεια. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη σεζόν. Ερχονται κρίσιμοι αγώνες, πολύ σημαντικά ματς. Θέλουμε να είμαστε ξανά πρωταθλητές. Για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό με τον συγκεκριμένο προπονητή και όλο το σταφ. Έχουμε αρχίσει και φτιάχνουμε μία οικογένεια και πιστεύω ότι το δείχνουμε στο γήπεδο αρκετές φορές».

Ποια είναι η κατάστασή σου και οι στόχοι σου ενόψει της νέας σεζόν;

«Αυτό που έχω πει και το λέω συνέχεια, είναι το πιο σημαντικό να είμαι υγιής. Δεν το λέω για να κλαφτώ, αλλά το λέω γιατί για εμένα είναι το πιο σημαντικό. Γενικά εύχομαι υγεία σε όλους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα να βελτιώνομαι, να παίρνω περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μου, να δουλεύω γιατί μόνο έτσι θα καταφέρω να αγωνιστώ και να είμαι βασικό στέλεχος στον Ολυμπιακό. Κυρίως το πιο σημαντικό είναι να ξαναγίνω προσωπικά πρωταθλητής μετά από χρόνια».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος είναι 36 ετών, έχει πετύχει ήδη τρία γκολ. Πώς τον βλέπετε καθημερινά και τί σημαίνει για εσάς να βλέπετε τον Γιουσέφ;

«Το μυστικό του Γιουσέφ είναι ότι ενώ είναι 36 ετών, μέσα στην προπόνηση και έξω από αυτήν, είναι σαν παιδί. Είναι δίπλα μας. Έχει πολύ καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τον έχουμε δίπλα μας, γιατί έχουμε μία προσωπικότητα που είναι σημαντικό για εμάς τους νεότερους και όλη την ομάδα να είναι κοντά μας. Και είναι ακόμη πιο όμορφο να τον βλέπουμε σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή την κατάσταση ακόμη και τώρα».

Πώς βλέπεις τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας με εσένα, τον Μπα, τον Ντόη και τον Μπαγκαλιάνη;

«Εγώ προσωπικά δεν έχω ανταγωνισμό με κανέναν, έχω συναγωνισμό. Ειδικά με τον Ντόη, τον Μπα και τον Μπαγκαλιάνη είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Είναι σημαντικό να παίζεις μαζί τους, γιατί εκτός του ότι μοιράζεσαι μία θέση, είναι και Έλληνες εκτός από τον Μπα που γίνεται Έλληνας σιγά-σιγά. Δεν έχω κανέναν ανταγωνισμό, δεν το βλέπω έτσι. Εχουμε φτιάξει μία ωραία τετράδα και είναι σημαντικό να βοηθάει ο ένας τον άλλον. Αν δεν βοηθάω εγώ τον Ντόη ή αν δεν βοηθάει ο Ντόη τον Μπα, τότε δεν θα παίρνουμε θετικά αποτελέσματα».

Η αποχώρηση του Παπασταθόπουλου, ενός σημαντικού ποδοσφαιριστή, τί χώρο αφήνει σε εσένα αγωνιστικά και πνευματικά;

«Τον Σωκράτη τον ήξερα από το Ντόρτμουντ, όταν ήμουν εγώ στο Λεβερκούζεν και με είχε βοηθήσει. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής, ένας άνθρωπος που εμένα προσωπικά με έχει στιγματίσει. Ήταν κάτι παραπάνω από συμπαίκτης για εμένα. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο, γιατί το αξίζει. Προσωπικά για εμένα είναι ένας θρύλος. Οπότε να έχει και το ανάλογο τέλος της καριέρας του, γιατί το αξίζει».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς