22.4 C
Athens

Σίνερ – Τζόκοβιτς 0-3: Ο ασταμάτητος Σέρβος γράφει ξανά ιστορία, πρόκριση στον τελικό του Wimbledon

Ο Νόλε έγινε ο πρώτος τενίστας που φτάνει τους 35 τελικούς Grand Slam και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του σε Wimbledon αλλά και τον 3ο του στο 2023

Δύο ώρες και σαράντα επτά λεπτά. Τόσο χρειάστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς (νούμερο 2) για να λυγίσει τον Γιανίκ Σίνερ στον ημιτελικό του Wimbledon σε straight sets (3-6, 4-6, 5-7) και να προκριθεί στον τελικό για ακόμα μια χρονιά και να γράψει ιστορία.

Ουδείς έχει καταφέρει να φτάσει σε 35 (!) τελικούς Grand Slam και ο Σέρβος πρωταθλητής θέλει να κερδίσει τον 24ο τίτλο του αλλά και τον 8ο στο γρασίδι του Λονδίνου (θα είναι ο τρίτος διαδοχικός στο ιστορικό τουρνουά) την ώρα που μέσα στο 2023 θα έχει κάνει το 3/3 σε Grand Slam. Και έπεται και το US Open, με τον 36χρονο να είναι σε τρομακτική κατάσταση και να μη σταματά να κυνηγά τίτλους.

Σημειώνεται πως στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει είτε τον Αλκαράθ είτε τον Μεντβέντεφ και ασφαλώς θα έχει το προβάδισμα λόγω εμπειρίας καθώς όποιος κι αν περάσει θα είναι πρωτάρης σε ένα τέτοιο τουρνουά που το έχει για… ορεκτικό ο Σέρβος.

Ο 21χρονος Γιανίκ Σίνερ δεν άντεξε στην πίεση που δέχθηκε μετά τη δική του χαμένη ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο γκέιμ και ο Τζόκοβιτς σβηστά έκανε το 3-6 και το 0-1 στα σετ για να ακολουθήσει με όμοιο τρόπο το 0-2 στο δεύτερο σετ (4-6).

Ο Ιταλός έκανε αντεπίθεση στο τρίτο σετ και κράτησε το σέρβις του ενώ είχε διπλό μπρέικ και σετ πόιντ που ο Τζόκοβιτς έσβησε για να φτάσει στη νίκη εκείνος στο τάι μπρέικ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς