18.6 C
Athens

Μαρτίνεθ: Κρατάω την πίεση ψηλά και την βελτίωση στο τακτικό κομμάτι, χρειάζεται δουλειά στα τελειώματα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έμεινε ικανοποιημένος από το μεγαλύτερο κομμάτι του φιλικού με τη δανέζικη ομάδα, αλλά επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα στο τελείωμα των φάσεων που πρέπει να βελτιωθεί

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος (1-1) με την Νόρντζελαντ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους, με τον Ελ Αραμπί να βρίσκει ξανά δίχτυα και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να μείνει ικανοποιημένος απο μερικά κομμάτια του παιχνιδιού που είδε από τους παίκτες του.

Αυτά αφορούν κυρίως την πίεση ψηλά και τη δημιουργία παιχνιδιού από πίσω, όπου ο Ισπανός τεχνικός παρατήρησε σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το πρώτο ματς κόντρα στη Σλοβάτσκο.

Ολυμπιακός – Νόρντζελαντ 1-1: «3 στα 3» ο Ελ Αραμπί, τα πρώτα δείγματα της φιλοσοφίας Μαρτίνεθ είναι εδώ

Πάντως, τόνισε ότι η ομάδα του χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά στο τελείωμα των φάσεων.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Κρατάω ότι προσφέρουμε κι άλλα λεπτά συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές μας μέσα στην προετοιμασία, που είναι αυτό που θέλουμε. Επίσης, κρατάω και κάποιες στιγμές που ήταν καλή η δημιουργία του παιχνιδιού από πίσω, απλά δεν ήμασταν τόσο καλοί στα τελειώματα. Είναι κάτι που σίγουρα μπορεί να είναι λόγω της κούρασης που υπάρχει μέσα στην προετοιμασία, αλλά είδα θετικά πράγματα, θέλει όμως περισσότερη δουλειά στα τελειώματα”.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο της ομάδας του: “Ο προπονητής πάντα θέλει βελτίωση, όσο πιο άμεση γίνεται, Εμείς είδαμε μία ομάδα που προσπαθούσε και κρατάω ότι στο γκολ που βάλαμε ήταν μετά από μία φάση στην οποία πιέσαμε πολύ ψηλά μετά από αρκετά λεπτά του αγώνα κι είναι κάτι που θέλει πολύ προσπάθειά από τους ποδοσφαιριστές μας και παρά την κούραση πήγαν ψηλά και πίεσαν, οπότε κρατάω αυτή τη θετική αντίδραση όταν η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ κι έπρεπε να πιέσει.

Πιστεύω ότι τακτικά ήμασταν πολύ καλύτεροι από το προηγούμενο παιχνίδι, στις σωστές θέσεις. Θέλει καλύτερες πάσες, πιο σίγουρες πάσες. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές, οπότε ακόμα γνωρίζουμε τους ποδοσφαιριστές μας και βλέπουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Αλλά κρατάω το θετικό, ότι τακτικά ήμασταν καλύτεροι από το πρώτο παιχνίδι”.

Για τις νέες μεταγραφές, Κίνι και Ιμπόρα: “Περιμένω το ίδιο που περιμένω από όλους τους ποδοσφαιριστές μου. Να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να δίνουν τα πάντα και μέσα και έξω από το γήπεδο”.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς