19.8 C
Athens

Χατζόπουλος: Το χρέος στο δημόσιο είναι 1.300.000 ευρώ, παγωμένο το δάνειο του Ιβάν Σαββίδη

Ο Αντώνης Τσαλόπουλος θα βρίσκεται για ακόμα μια σεζόν στο πλευρό της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, όπως αποκαλύφθηκε από τον Θανάση Χατζόπουλο στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΚΑΕ, κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε στο πλάνο εξυγίανσης και ξέσπασε για το γεγονός πως κανείς δεν στηρίζει από τους επιφανείς ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει πως η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν ο αριθμός των διαρκείας ήταν μεγαλύτερος.

Αποσπάσματα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η προσπάθεια εξυγίανσης και στο χρονοδιάγραμμα της οριστικής αποπληρωμής των χρεών: «Αυτήν τη στιγμή, το δημόσιο που μας μένει είναι περίπου στο 1.300.000 ευρώ. Ο στόχος μας είναι να βρούμε τα έσοδα με τα οποία θα μπορούσαμε να ξοφλήσουμε νωρίτερα της μακροχρόνιες ρυθμίσεις. Αυτό θα ήταν ευχής έργον. Με τα έσοδα που είχαμε πέρσι, καταφέραμε να πληρώνουμε τις ρυθμίσεις κάθε μήνα, αλλά και την ομάδα μας, ώστε να μη δημιουργούμε νέα χρέη. Σε παλιούς προμηθευτές είναι άλλες 500.000 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται καθαρά από τα έσοδα. Αν μπορούσαμε να έχουμε 4.500-5.000 διαρκείας και ότι περίσσευε να το βάζουμε στα παλιά θα ήταν πιο σύντομο το χρονοδιάγραμμα. Αυτόν το μήνα θα πληρώσουμε την 35η δόση, από τις 120. Αν βρεθούν χρήματα, είναι χαρά μου να πάμε στην Εφορία, να πάμε να τα δώσουμε, να την κλείσουμε τη ρύθμιση. Τα έσοδα δυστυχώς τέτοια που πρέπει να μπορούμε να πληρώνουμε την ομάδα, συν τις «ενέσεις» που κάνω εγώ κάθε χρόνο για να βγαίνει η ομάδα και να είναι πληρωμένη».

«Τα έσοδα σε γενικές γραμμές, χωρίζονται σε χορηγίες, στα εισιτήρια, στα έσοδα των τηλεοπτικών και το πολύ σημαντικό έσοδο από τη φορολογία του στοιχήματος. Κυρίως αυτά είναι τα νούμερα τα οποία κινούν την ομάδα. Όσο καλύτερα μπορούμε να πάμε σε αυτά, τόσο καλύτερα θα είναι όλα για την ομάδα. Καταλαβαίνω ότι πρόπερσι η αγωνιστική μας θέση δεν ήταν καλή. Πέρσι, η ομάδα με αυτό που έδειξε, αξίζει τη στήριξη του κόσμου, που βλέπει την προσπάθεια της διοίκησης. Τα διαρκείας μας βοηθούν πολύ, γιατί ο κόσμος μπορεί να δει τα ματς της ομάδας, με μία πολύ χαμηλή τιμή, που δε νομίζω ότι υπάρχει στην Ευρώπη. Στα αδέρφια μας της Παρτιζάν για παράδειγμα, είχαν 10.700 διαρκείας και περίπου 18.000 εισιτήρια ανά αγώνα.

Εμείς δεν έχουμε τέτοια χωρητικότητα, αλλά αν είχαμε 5.000, θα ήταν σημαντικό για την προσπάθειά μας. Το διαρκείας στην αρχή της σεζόν, σου δίνει τη ρευστότητα να ξεκινήσεις της χρονιά. Το καλοκαίρι είναι δύσκολο από έσοδα, αλλά τα έξοδα τρέχουν για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν. Τα διαρκείας έρχονται να βοηθήσουν να ξεκινήσουμε τη χρονιά. Είναι σημαντικό να έχουμε μία ρευστότητα από την αρχή της χρονιάς. Αυτήν την εβδομάδα, βγάλαμε και τη δεύτερη εγγυητική των 40.000 ευρώ, με τα χρήματα αυτά να πρέπει να είναι δεσμευμένα μέχρι τέλη Απριλίου. Αυτοί είναι οι κανονισμοί, με αυτούς πρέπει να παίξουμε. Αν δεν είσαι συνεπής και χρωστάς, δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να ξεγελάσεις κάποιον. Αν δεν πληρώσεις έχεις τελειώσει και πρέπει να τηρείς όλους τους κανονισμούς, γιατί αν δεν το κάνεις μπορεί να κινδυνεύσεις, με ανάκληση δελτίων.

Ένα μεγάλο πράγμα που έχει πετύχει η διοίκηση μας, είναι η συνέπεια στο οικονομικό κομμάτι και το ξέρουν όλοι πλέον, ότι ο ΠΑΟΚ πληρώνει και είναι φερέγγυα ομάδα. Αυτή νομίζω ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διοίκησής μας».

Για αυτά που μπορεί και πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πείσει και αυτούς που έχουν μείνει στα μεγαλεία του παρελθόντος: «Από την πρώτη μέρα που μπήκα, το όραμα ήταν ένα. Να ξεχρεώσει πρώτα αυτή η ομάδα. Διαβάζω πολλούς που λένε ότι είναι πολλά χρόνια που ακούμε για την εξυγίανση και βαρεθήκαμε. Το να κάνεις πραγματικά εξυγίανση, με τα σημερινά δεδομένα και όχι με αυτά που ίσχυσαν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, δεν είναι το ίδιο. Οι σημερινές εποχές είναι πολύ πιο δύσκολες και το καταλαβαίνει ο καθένας στο σπίτι του. Από το πώς επιβιώνει ο καθένας στη σημερινή εποχή. Οι διάφορες εταιρείες, με τον ίδιο τρόπο ζορίζονται να επιβιώσουν και το ίδιο ισχύει και για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Σε αυτούς που θυμούνται τη δεκαετία του ’90 και λένε εγώ μεγάλωσα τότε, θα τους απαντήσω ότι κι εγώ μεγάλωσα τότε κι εγώ θυμάμαι τις χρυσές εποχές, αλλά σήμερα είμαι εδώ με τα σημερινά δεδομένα για να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Είμαι εδώ στον πόλεμο κάθε μέρα! Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να με βοηθάω. Αν δεν θέλουνε, αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μ@λ@κίες! Βγαίνω έξω από τα ρούχα μου με ορισμένους γελοίους τύπους, που μόνο ξέρουν να κράζουν!»

Για τη δική του διοίκηση έχει αναλάβει χρέη προηγούμενων διοικήσεων: «Η δυσκολία είναι γνωστή εδώ και 3 χρόνια. Υπήρχαν αυτά τα χρέη που αναλάβαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον, όχι να μένουμε στο παρελθόν. Αν θέλουμε αυτή η ομάδα να πάει μπροστά, μπορεί να μην γίνει με εμάς, εάν κάποιος νομίζει ότι είναι πιο ικανός, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, αλλά δε βλέπω κανέναν να χώνει το χέρι στη τσέπη και να έρχεται. Δεν μιλάω για τον πολύ κόσμο, αλλά για τους επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες. Μπήκαμε να παλέψουμε. Δε με ενδιαφέρει από πότε δημιουργήθηκαν τα χρέη. Να πάμε 20 χρόνια πριν; Υπάρχει κανένα νόημα; Για μένα το νόημα είναι στο μέλλον.

Να δούμε πως θα ξεμπερδέψουμε και αυτό το μαγαζί-γωνία, να έρθει ένας επενδυτής που θα το πάει στο επόμενο βήμα και να πάμε στις μέρες της δόξας που όλοι ονειρευόμαστε. Εγώ το έχω πει, δε μπορώ να το κάνω. Είμαι μέχρι ένα σημείο. Παλεύω να ξεχρεώσει η ομάδα και θα το κάνω, όσο πικραμένος κι αν είμαι από ορισμένους. Έχουν έρθει στιγμές που έχω σκεφτεί να τα τινάξω στον αέρα και να σηκωθώ να φύγω. Θα κάτσω όμως να παλέψω μέχρι το τέλος. Ή θα πέσω ή θα τελειώσει το χρέος. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Και εγώ δεν πέφτω! Είμαι λίγο βαρύς και στέκομαι καλά».

Για το δάνειο του Ιβάν Σαββίδη και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη: «Είναι «παγωμένο». Όταν φτάσουμε να είναι πολύ σημαντικό, θα έρθουμε σε επικοινωνία να το λύσουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς