18.7 C
Athens

Σαχτάρ – ΑΕΚ 0-5: Σαρωτική με Λιβάι Γκαρσία και Ζίνι στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία (hls)

Λιβάι Γκαρσία και Ζίνι σκόρπισαν τη θλιβερή Σαχτάρ στο τελευταίο φιλικό της ΑΕΚ επί ολλανδικού εδάφους, με τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει την ομάδα του να δημιουργεί και να σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία

Ενθουσιασμό συνεχίζει να προκαλεί η νταμπλούχος ΑΕΚ στους φίλους της καθώς στο τελευταίο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους συνέτριψε με 5-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ σε μια αναμέτρηση που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αμφότερες οι ομάδες αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολών.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας της και έδειξε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με τους Λιβάι Γκαρσία και Ζίνι να σκοράρουν κατά ριπάς και να οδηγούν την Ένωση σε μια ευρεία νίκη, λίγες ώρες πριν την επιστροφή στη βάση όπου θα συνεχιστούν οι προπονήσεις ενόψει των πρώτων επίσημων αγώνων.

 

Η Ένωση προηγήθηκε μόλις στο 12ο λεπτό στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι και 5′ πριν την αποβολή του Άμραμπατ που ξεκίνησε τη φάση του γκολ. Ο Μαροκινός κουβάλησε κάθετα την μπάλα κι άνοιξε αριστερά για τον Βίντα που γύρισε στον Λιβάι Γκαρσία κι εκείνος από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1.

 

Ο Νορντίν Άμραμπατ δεν φημίζεται για τον… καθαρό τρόπο με τον οποίο μαρκάρει για να κλέψει την μπάλα ούτε σε φιλικές αναμετρήσεις όπως σε αυτή απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ένα σκληρό φάουλ του Μαροκινού στο 17′ οδήγησε τον διαιτητή στην απόφαση να του δείξει την κίτρινη κάρτα. Ο Άμραμπατ συνέχισε να διαμαρτύρεται σε πολύ έντονο βαθμό και με συνοπτικές διαδικασίες είδε και δεύτερη κίτρινη κάρτα (σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα) και αποβλήθηκε με την Ένωση να μένει με δέκα παίκτες από τόσο νωρίς στο φιλικό!

 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ ακόμα και μετά την αποβολή, ενώ η Σαχτάρ στο 28′ έμεινε κι εκείνη με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ουντότ για σκληρό φάουλ πάνω στον Λιβάι Γκαρσία.

Στο 40ό λεπτό ο διεθνής μεσοεπιθετικός από το Τρινιδάδ υποδέχθηκε την μπάλα από τη βαθιά μπαλιά απομάκρυνσης του Αθανασιάδη και έκανε κούρσα σχεδόν 60μ. (!) πίσω από το κέντρο, έφτασε στα δεξιά κι αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο εκτέλεσε φανταστικά για το 0-2.

 

Το χατ τρικ ολοκληρώθηκε από τον Λιβάι Γκαρσία που έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στη Σαχτάρ.

Ουσιαστική απειλή ο Αθανασιάδης δεν ένιωσε σε κανένα σημείο του αγώνα, με την ΑΕΚ να είναι εντυπωσιακή στην επίθεση και να απειλεί σε ρυθμούς προπόνησης και τον Γιόνσον να χάνει μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ για τρίτο γκολ.

Η αποκάλυψη στη φετινή προετοιμασία της ΑΕΚ είναι ο Ζίνι κι αυτό πιστοποιήθηκε και αφού πέρασε στο ματς στο 75′ και σκόραρε δύο γκολ στο 83′ και στο 86′ με κεφαλιά και πλασέ αντίστοιχα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και φυσικά να γνωρίσει την αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (75′ Σιντιμπέ), Βίντα (75′ Μήτογλου), Μουκουντί (75′ Ογκμπόα), Χατζισαφί (75′ Μουκουντί), Σιμάνσκι (75′ Γαλανόπουλος), Άμραμπατ, Γιόνσον (75′ Μαχαίρας), Ελίασον (75′ Ζίνι), Τσούμπερ (75′ Λαμαράνα), Γκαρσία (75′ Φαν Βερτ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς