22.7 C
Athens

Αλκαράθ – Ρούνε 3-0: Αέρας στα ημιτελικά και στο βάθος νέο ραντεβού με Τζόκοβιτς

Ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο1) ξεπέρασε το εμπόδιο του Χόλγκερ Ρούνε (Νο6) επικρατώντας με 3-0 σετ (7-6, 6-4, 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon.

O Ισπανός ήταν πιστός στο ραντεβού και ήδη στο βάθος φαίνεται πως θα υπάρξει επανάληψη του τελικού του Roland Garros ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Αλκαράθ. Φυσικά για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Σέρβος να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σίνερ στα ημιτελικά και ο Ισπανός αυτό του Ντανίλ Μεντβέντεφ που νωρίτερα πήρε δύσκολα την πρόκριση.

Ο Ρούνε πραγματοποίησε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση κόντρα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο του έλειπαν οι σωστές αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές ώστε να κάνει αποφασιστικό βήμα για να μπει στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Αλκαράθ από την πλευρά του ήταν σοβαρός και αποτελεσματικός όπως συνηθίζει και έφτασε σε μία ακόμη σπουδαία πρόκριση για τον ίδιον.

Το πρώτο σετ ήταν καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Δανός δεν μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Αλκαράθ να παίρνει το σετ με 7-3 στο τάι μπρέικ και μαζί ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας του αγώνα.

Το ψυχολογικό αυτό προβάδισμα το εκμεταλλεύτηκε 100% και παίζοντας ακόμη πιο απελευθερωμένα κατέκτησε τα επόμενα δύο σετ με 6-4 και πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς