24.6 C
Athens

Η Παρτιζάν δεν αποδέχεται τη μεταγραφή του Μαντάρ, προσφεύγει στη FIBA και καλεί τη Φενέρ να διαπραγματευτούν

Σε σίριαλ πάει να μετατραπεί η μεταγραφή του Γιαμ Μαντάρ στη Φενέρμπαχτσε, καθώς με ανακοίνωση της η Παρτιζάν κάνει γνωστό πως δεν δέχεται τη μονομερή λύση του συμβολαίου του και θα προσφύγει στη FIBA.

Ο Μαντάρ ανακοινώθηκε κι επίσημα νωρίτερα σήμερα από τη Φενέρμπαχτσε ως ελεύθερος, ωστόσο η σερβική ομάδα με ανακοίνωση της δείχνει πως δεν θα αφήσει την υπόθεση να περάσει έτσι.

Κι αυτό γιατί καταγγέλλει πως ήταν εντάξει στις πληρωμές της προς τον Ισραηλινό και δεν δέχεται τη μονομερή λύση του συμβολαίου του.

Μάλιστα στο τέλος της ανακοίνωσης καλεί τη Φενέρμπαχτσε ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα ενδιαφέρεται για τον παίκτη, να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μετά από σχετική πρόταση να αποδεσμεύσουν τον παίκτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Παρτίζαν δεν αποδέχεται τη μονομερή λύση του συμβολαίου από τον παίκτη, Γιαμ Μαντάρ. Η ομάδα έχει πληρώσει όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις προς τον παίκτη, καθώς και τις υποχρεώσεις προς το πρακτορείο CAA με το οποίο ο σύλλογος έχει υπογράψει συμβόλαιο για την εκπροσώπηση του Γιαμ Μαντάρ. Σε αυτή την περίπτωση, η Παρτίζαν θα αναζητήσει δικαιοσύνη ενώπιον των αρχών της FIBA, όπου θα ζητήσουν επείγουσα διαδικασία.

Το προειδοποιητικό email από το Αμερικανικό Πρακτορείο CAA στάλθηκε από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά σε επικοινωνία με τον σύλλογο. Το πλήρες σύστημα αλληλογραφίας της Παρτίζαν βρίσκεται στον διακομιστή της Microsoft, ο οποίος το αναγνώρισε ως “άχρηστη αλληλογραφία”. Το πιστοποιητικό της Microsoft είναι αδύνατο να παραποιηθεί και η λέσχη έχει επίσημη απόδειξη ότι η αμφισβητούμενη αλληλογραφία κατέληξε ως “σκουπίδια”.

Ουδέποτε, ούτε γραπτά ούτε προφορικά, ο παίκτης ενημέρωσε τον σύλλογο ότι άλλαξε το πρακτορείο που τον εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Η Παρτίζαν έμαθε για το πρόβλημα για πρώτη φορά όταν, σε μια συνάντηση με το νέο πρακτορείο που εκπροσωπούσε ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, είδε ένα αμφισβητούμενο email να εκτυπώνεται και μια πιθανή λύση του συμβολαίου.

Το πιο σημαντικό σε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι ο παίκτης Γιαμ Μαντάρ πληρώθηκε ταυτόχρονα με όλους τους σημερινούς παίκτες της Παρτίζαν και ότι δεν του χρωστάει ούτε ένα δολάριο μισθών, ούτε η CAA ως πρακτορείο που εκπροσωπεί το συμφέροντα των παικτών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο παίκτης πείστηκε από τον νέο ατζέντη ότι το συμβόλαιό του ήταν πολύ δυσμενές για αυτόν επειδή δεν είχε την επιλογή να φύγει για ευρωπαϊκό σύλλογο, αλλά μόνο για το ΝΒΑ. Η Παρτίζαν κατέβαλε αποζημίωση σε 2 δόσεις στη πρώην ομάδα του, τη Χάποελ από το Τελ Αβίβ και υπέγραψε συμβόλαιο για 2 + 1 χρόνια με οψιόν από τον Όμιλο να επεκτείνει τη συνεργασία το καλοκαίρι του 2023.

Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, η Παρτίζαν σχεδίαζε σίγουρα να προσφέρει στον Μαντάρ επέκταση συνεργασίας υπό βελτιωμένες συνθήκες, αλλά η απόδοση του παίκτη και της εταιρείας του, με την έκκληση για αμφισβητούμενη λύση του συμβολαίου και ζητώντας συμβόλαιο δύο φορές τόσο μεγάλο όσο το σημερινό, η ομάδα δεν ήθελε να το δει.

Αυτό το είδος των εργασιών του πρακτορείου με το οποίο ο σύλλογος συνεργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια, οδηγεί στη διακοπή της συνεργασίας με την BeoBasket.

Επομένως, εάν η Φενερμπαχτσέ ή οποιοσδήποτε άλλος σύλλογος θέλει να προσλάβει τον παίκτη μας, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε την προσφορά και να τον αποδεσμεύσουμε με αποζημίωση.

Σε αυτή την περίπτωση, θα προστατευτούμε με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς