24 C
Athens

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κανέναν προτείνει η εισαγγελέας

Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών και για τους 12 κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την οπαδική επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Φεβρουάριο του 2022, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριακή Κλιάμπα.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για λογαριασμό των εντολέων τους, τα οποία αφορούν την μετεφηβική ηλικία (για όλους), τον σύννομο βίο (ζητήθηκε για τους 11 από τους 12), την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά (κατά περίπτωση αυτά τα δύο), ενώ μετά την πρόταση της εισαγγελέως το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση το δικαστήριο κήρυξε ένοχους και τους δώδεκα, τους επτά ως αυτουργούς και τους πέντε ως συνεργούς στην ανθρωποκτονία.

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκαν ήδη ομόφωνα ένοχοι, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο) σε βάρος του Άλκη- οι επτά ως αυτουργοί και οι 5 ως συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς