17.3 C
Athens

F1: Ο Ρικιάρντο αντικαθιστά τον Ντε Φρις στην Alpha Tauri ως το τέλος της σεζόν

Επιστρέφει στους αγώνες της Φόρμουλα Ένα ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, καθώς ο Αυστραλός οδηγός θα αντικαταστήσει τον Νικ ντε Φρις στην AlphaTauri -με τη μορφή του δανεισμού από τη Red Bull- για το υπόλοιπο της σεζόν, αρχής γενομένης από το ουγγρικό γκραν πρι (23/7).

Ο 34χρονος «πιλότος», ο οποίος είναι ο τρίτος οδηγός της Red Bull, οδήγησε σήμερα (11/7) το εφετινό μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας στην πίστα του Σίλβερστοουν, στο τεστ ελαστικών της Pirelli, και εντυπωσίασε με την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί ότι θα πάρει τη θέση του Ντε Φρις στην AlphaTauri.

«Είμαι ικανοποιημένος που καλωσορίζω τον Ντάνιελ ξανά στην ομάδα» σχολίασε ο επικεφαλής της AlphaTauri, Φραντς Τοστ, και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις οδηγικές ικανότητές του και ήδη γνωρίζει πολλούς από εμάς, επομένως η ενσωμάτωσή του θα είναι εύκολη και άμεση. Η ομάδα θα επωφεληθεί επίσης πολύ από την εμπειρία του, καθώς είναι οκτώ φορές νικητής στη Φόρμουλα Ένα».

Ο Νικ ντε Φρις, ο οποίος βαθμολογήθηκε στο ντεμπούτο του, παίρνοντας πέρυσι την ένατη θέση για λογαριασμό της Williams στο ιταλικό γκραν πρι, όπου αντικατέστησε τον ασθενή Άλεξ Άλμπον (σκωληκοειδίτιδα), διάγει μια δύσκολη πρώτη χρονιά στη Φόρμουλα Ένα.

Ο Ολλανδός δεν έχει πάρει βαθμό στο εφετινό πρωτάθλημα, με την AlphaTauri να είναι τελευταία στην κατάταξη των κατασκευαστών. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε στην αντικατάστασή του μετά από δέκα γκραν πρι από τον Ρικιάρντο (ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από τη McLaren στο τέλος του 2022, ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια στη βρετανική ομάδα), με τον “Honey Badger” να επιστρέφει στην AlphaTauri, στην οποία θήτευσε τη διετία 2012-13 (όταν ονομαζόταν Toro Rosso), πριν πάρει… προαγωγή για τη Red Bull το 2014.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς