17.4 C
Athens

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Φορτούνη, τον ηγετικό Ιμπόρα και δύο αρτίστες εξτρέμ

Ο λόγος που η μεταγραφή Ιμπόρα είναι... καταδικασμένη να πετύχει στον Ολυμπιακό και οι βλέψεις Μαρτίνεθ για την μεσοεπιθετική λειτουργία των Ερυθρολεύκων με τον Φορτούνη να προορίζεται για ρολίστας

Ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ τώρα ξεδιπλώνεται στο χορτάρι, πρώτα της Αυστρίας, όπου οι Ερυθρόλευκοι χτίζουν τις βάζεις της νέας σεζόν υπό την καθοδήγηση του νέου Ισπανού προπονητή τους.

Τη στιγμή που ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Πειραιωτών προχωρά με τους Ιμπόρα και Κίνι να είναι οι πρώτες προσθήκες, οι υπόλοιποι συνεχίζουν την σκληρή δουλειά στο Ρέντη προκειμένου να είναι όσο πιο έτοιμοι γίνεται ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα της σεζόν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League κόντρα σε Γκενκ ή Σερβέτ.

Βέβαια, αρκετοί από αυτούς που είναι στην Αυστρία δεν είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν και μετά τον Ιούλιο στο Λιμάνι, με τους Μαρτίνεθ και Κορδόν να… ξεψαχνίζουν την παγκόσμια αγορά για παίκτες που μπορούν νέα κάνουν τη διαφορά σε κομβικές θέσεις, ενώ παράλληλα γίνεται και αξιολόγηση των όσων φορούν ήδη τα ερυθρόλευκα.

Από το πρώτο θετικό φιλικό δείγμα κόντρα στη Σλοβάτσκο (νίκη με 2-1) ο Ολυμπιακός έδειξε ότι φέτος θέλει να έχει περισσότερο και με μεγαλύτερη ουσία την μπάλα στα δικά του πόδια, να βρίσκει τρικ στην επίθεση, σταθερότητα στην άμυνα και δυναμική στη μεσαία γραμμή, στην οποία ο Μαρτίνεθ βασίζει πολλά.

Γι’ αυτό και επέμεινε τόσο για τη μεταγραφή του πολύπειρου Ιμπόρα, που έχει το know how για να σουλουπώσει την κατάσταση στο κέντρο, προσδίδοντας μεγάλα ποσοστά ευστοχίας στις μεταβιβάσεις, αφού φημίζεται για την ευστοχία και την γρήγορη σκέψη του όταν η μπάλα καίει. Ο Ιμπόρα, με λίγα λόγια, είναι παίκτης που ταιριάζει… γάντι στο στυλ παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει ο Μαρτίνεθ από το κέντρο και μπροστά. Και κάπου εκεί κολλάει ο Φορτούνης και οι δύο εξτρέμ που θα κάνουν τη διαφορά.

Ιμπόρα: Ευγνώμων που θα υπερασπιστώ αυτόν τον μεγάλο σύλλογο, πάμε Ολυμπιακέ (pic)

Ο πρώτος – πλέον – αρχηγός του Ολυμπιακού είναι προφανές ότι θέλει να πάρει τη φετινή σεζόν τον ρόλο του ηγέτη που τόσο του έλειψε τα προηγούμενα χρόνια και η δεδομένη ποιότητα του δίνει το ελεύθερο στον Ισπανό τεχνικό να τον χρησιμοποιεί σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά από τα εξάρια, έχοντας παράλληλα τη στήριξη των Ιμπόρα και Χουάνγκ στην πίσω ζώνη. Ευέλικτος, ορεξάτος από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και έτοιμος για τον νέο… παλιό ρόλο του, ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε και περιμένει από το ποδόσφαιρο να του δώσει πίσω όσα του στέρησε τις τελευταίες σεζόν…

Υ. Γ. Ο Ολυμπιακός κάνει “μπαμ” ότι χρειάζεται και δύο πρωτοκλασάτα εξτρέμ, με τον Κορδόν να τρέχει κι αυτά τα ζητήματα, αφού οι υπάρχουσες επιλογές για τα άκρα είναι από περιορισμένες έως μη αξιόπιστες, ειδικά μετά τη φυγή του Κανός.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς